Medimagazin logo

Kronik yorgunluk dinlenmekle geçmiyor

Dinlenmeyle yorgunluğunuz geçmiyor, sabahları uyanmakta zorlanma, sebepsiz ağrılar, halsizlik, bitkinlik ve işte verimsizlik gibi sorunlar yaşıyorsanız kronik yorgunluk sendromu olabilirsiniz.
Kaynak: Zaman
Kronik yorgunluk dinlenmekle geçmiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sendromun daha çok gençlerde görüldüğünü söyleyen Acıbadem Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Soner Dileklen, tedavinin ihmal edilmesi durumunda kronik yorgunluğun ileride ağır depresyon gibi psikiyatrik veya fizyolojik hastalıklara yol açabileceğini söylüyor.

 

Mevsim geçişlerinde daha sık görülen kronik yorgunluk, 3-6 ay devam ediyor ve uzun süreli istirahata rağmen geçmiyor. Dileklen, kronik yorgunluğun sürekli ve tekrar eden ciddi bir yorgunluk olduğunu ifade ediyor. Kronik yorgunluğun en önemli sebebinin yoğun stres olduğunu belirten Dileklen, "Bu hastalık, vücudun enerji üretiminde yaşanan problemler, viral bir enfeksiyonun tetiklemesi sonucu beynin çalışmasındaki düzensizlik, strese bağlı vücutta dengesizlik ve psikolojik etmenlerden kaynaklanır. Depresyonla beraber seyretmesi nedeni ile kişinin hayatını altüst eder, iş ve okul hayatında verimsizliğe yol açar. Hastalığın ilerlemesi sonucu da kişi ağır depresyon, mide ve bağırsak hastalıklarıyla karşı karşıya kalır." diyor. Dileklen, sendroma özellikle kadınlarda daha sık rastlanıldığına dikkat çekiyor. Dileklen, bozulmuş olan enerji metabolizmasını düzenlemek ve tekrar gerekli miktarda enerji sağlamak amacıyla sitrülin malat içeren ilaçlar kullanılmasını öneriyor.

 

Belirtileri neler?

  • Uykudan dinlenmeden kalkma ve uyanmada zorluk.
  • Şişlik ve kızarıklık olmadan gezici eklem ağrıları.
  • Konsantrasyon bozukluğu, dikkat azlığı.
  • Boğaz ağrısı, açıklanamayan kas ağrısı, her zamankinden farklı baş ağrısı.
  • Daha önce kişiyi rahatsız etmemesine rağmen, egzersiz sonrası 24 saatten fazla süren halsizlik.
  • Kişinin kendisini enerjisi bitmiş hissetmesi ve bu nedenle en ufak bir hareket ile halsiz kalması.
kronik
yorgunluk
dinlenmekle
geçmiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir