Medimagazin logo

Kırmızı et depresyon mu yapıyor?

Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırma, fazla kırmızı et ile cips, makarna ve ekmek gibi karbonhidratlı yiyecekler tüketen kadınlarda depresyon oranının yaklaşık yüzde 41 fazla olduğunu gösterdi.
Kırmızı et depresyon mu yapıyor?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA - Fazla kırmızı et ve karbonhidratla beslenen kadınlarda depresyona daha sık rastlandığı belirlendi.

Bilim insanlarının12 yıl süren araştırmasına depresyon geçmişi olmayan 43 bin kadın katıldı.

Kırmızı et ve karbonhidratı fazla tüketenlerde depresyona daha sık rastlandığı, zeytinyağı, kahve, şarap ve balık yeme alışkanlığı olanlarda ise bu oranın daha az olduğu görüldü.

Ancak bilim insanları, kırmızı et ve karbonhidratın mı depresyona yol açtığını yoksa depresyondakilerin mi bu tür yiyecekleri fazla tükettiğinin henüz kesinleşmediğini belirtti.

Araştırmanın sonuçları "Medical Daily" dergisinde yayımlandı.

kırmızı
et
depresyon
mu
yapıyor?
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir