Medimagazin logo

Karnında gazlı bez unutulan hasta öldü

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, geçirdiği ameliyatın ardından gittiği evinden fenalaşarak hastaneye geri dönen ve karnında gazlı bez unutulduğu ortaya çıkan hasta hayatını kaybetti.
Kaynak: RADİKAL
Karnında gazlı bez unutulan hasta öldü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aliağa’da yaşayan ve bir demir fabrikasında kaynak ustası olan evli ve iki çocuk babası 33 yaşındaki Serkan Aksoy, 2 Mayıs’ta, apendist ameliyatı için Aliağa Devlet Hastanesi’ne gitti.

Operasyonun ardından evine giden Aksoy, 4 gün sonra karın ağrısı şikayetiyle aynı hastaneye götürüldü. Yapılan kontrollerde karnında gazlı bez unutulduğu ortaya çıkan Aksoy, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Yapılan ameliyatla karnında unutulan 35 santim uzunluğunda, 25 santim eninde ve üst üste katlandığında 5 santim kalınlığındaki gazlı bez çıkartıldı. Böbrek ve bağırsakları zarar gören Aksoy, geçen çarşamba günü, ameliyatın ardından tedavi gördüğü Aneztezi Yoğun Bakım Ünitesi’nde hayatını kaybetti.

İzmir Adli Tıp Kurumu ’nda otopsi yapılan ve vücudundan incelenmek üzere parça alınan Serkan Aksoy’un cenazesi yakınlarına teslim edildi. Akrabaları ve yakınlarının katılımıyla Aksoy’un cenazesi bugün, Menemen Türkelli Merkez camisinde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Aksoy’un yakınları olayın sağlık skandalı olduğunu belirtip, şikayetçi olacaklarını, sorumlarının ceza çekmesi için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.(dha)

karnında
gazlı
bez
unutulan
hasta
öldü
Yorum (11)
Frankie Bellevan
33 yaşında vefat eden hastaya allahtan rahmet,yakınlarına başsağlığı diliyor,meslektaşımıza da geçmiş olsun diyorum.kim bilir ameliyatı yapan meslektaşımızın kafasında ne sorunlar vardı?ve kim bilir ameliyat esnasında kafasından neler geçiyordu?ama kimin umurunda?sıkıntılı bir durum.gerçeğin(gerçek ölüm nedeni) ortaya çıkması için,hasta yakınları elbette yasal zeminde haklarını arayacak.dilerim gazlı bez olayı mesleki linç kampanyasına dönüştürülmez.hassas bir dönem ve başımızda yeterince bela var.
0
Cevapla
ihsan
başka bir durum yoksa bu bir komplikasyon değil. Beceriksizlik lakayıtlık. Büyük cezayı haketmiş olurlar.
0
Cevapla
halim harap
Hastaya Allahtan rahmet, meslektaşıma geçmiş olsun diyorum. Yalnız anlamadığım, içerde bırakılan gazlı bez bu kadar kısa sürede ölüme neden olabilir mi? Çünkü travmalarda, konrol altına alamadığımız kanamalarda gazlı besle kanayan organa paking yapardık ve o bezler orada günlerce belki 1 hafta kalırdı. Birde verilen ebatlara bakılırsa gazlı bez değil, adeta banyo havlusu. Büyük ihtimal ölçülerde abartı var. Yoksa apendektomi de, cerrahın bu ebatlarda bir bezi karına tıkacağını sanmıyorum.
0
Cevapla
B edrettin alyamaç
Büyük talihsizlik...anlaşılıyorki operasyon bitince çok iyi kontrol etmek lazım vefat edene rahmat meslektaşıma geçmiş olsun...
0
Cevapla
maalesef cerrah
8 yıl önce benzer bir hastayı ameliyat ettim, 1 yıl öncesi apandisit ameliyatı sonrası gazlı bez unutulmuş bir hastaydı. cerrahi yönden hiçbir sorun olmadı ama aileye bilgi verdim diye idarecisi bir taraftan, ilk cerrah bir taraftan, aile diğer taraftan çekiştirip durdu. gazlı bezi çöpe atsaydın diyen bile çıktı( güya baş idareci olacak zattı o lafı söyleyen beyefendi). mahkemedeki ve idari yönden soruşturmadaki verdiğim ifadeler, doğrudan ve dolaylı yoldan bel altı-üstü tehditler ise cabası. ameliyatı yaptığıma bin pişman oldum( gazlı bezi unutan sanki bendim)iddia ve iftiranın ise bini bin para idi. neredeyse gazlı bezi bile 2. ameliyatta gizlice sen getirip hastanın içine koydun diyecek oldular. Allah 2.ameliyatı yapan hekime sabır versin.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir