Medimagazin logo

Kalp krizi geçiren hastaya tek seferde 4 ayrı ameliyat yapıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nde, 71 yaşında kalp krizi geçiren hastaya aynı anda 4 ameliyat birden yapılarak, sağlığına kavuşması sağlandı.
Kalp krizi geçiren hastaya tek seferde 4 ayrı ameliyat yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Samsun’un Kavak ilçesi Aşağı Çirişli köyünde ikâmet eden 71 yaşındaki Ahmet Kurnaz, kalp krizi nedeniyle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan Koroner Anjiyo ve diğer testlerden sonra kalp krizi geçirdiği ve kalp kasında delinmenin yanı sıra akciğerlerinde enfeksiyon olduğu anlaşılan hastaya, balon pompası olarak adlandırılan kalbe yardımcı bir cihaz takıldı. Hasta, daha sonra daha kapsamlı tedavi için Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi'ne sevk edildi. Akciğer enfeksiyon tedavisi ve diğer yardımcı tanı ve testleri yapılan hasta, Doç. Dr. Mustafa Kemal Demirağ başkanlığındaki ekip tarafından açık kalp ameliyatına alındı. Aynı ameliyatta, kalpte meydana gelen delik bir yama ile onarılırken, Mitral Kapağı da değiştirildi, Triküspid Kapağı onarıldı ve 4 damarına koroner bypass ameliyatı yapıldı. Ameliyattan sonra hastanın tedavisine devam edildi. Hasta, daha sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Aynı anda kalp üzerinde 4 ameliyatın, yaşı ilerlemiş hastalar üzerinde nadiren yapıldığını belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kemal Demirağ, “Bölümümüz, bölgede bu tür kompleks ameliyatları Yrd. Doç. Dr. Semih Murat Yücel, Prof. Dr. Deniz Karakaya, Doç. Dr. Okan Gülel’den oluşan ekiple gerçekleştiren öncü merkez konumunda olarak, Samsun ve tüm çevre illere de hizmet vermektedir.” dedi.

mustafa kemal demirağ
ameliyat
semih murat yücel
deniz karakaya
doç. dr. okan gülel
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir