Medimagazin logo

Kahraman Japon doktordan geriye kalanlar...

Van'daki Bayram Otelinin enkazında arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, ekipler yaşamını yitiren Japon yardım organizasyonundan Atsushi Miyazaki'ye ait sırt çantasını da buldu. Öte yandan depremde hayatta kalmayı başaran diğer Japon gönülü Miyuki Konnai eline aldığı küçük bir taş parçasıyla yardım ekiplerinin kendisini kurtarmasını beklediğini anlattı.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Kahraman Japon doktordan geriye kalanlar...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Enkazda arama kurtarma çalışmaları yapan ekipler, Türk dostu, yardımsever kahraman doktor Atsushi Miyazaki’nin özel eşyalarına bugün öğlen saatlerinde ulaştı. Ekipler enkazda bir çanta buldu. Çanta açıldıında içinden Atsushi Miyazaki’ya ait olduğu belirlenen özel eşyaları, pasaportu, yüksek miktarda döviz ve Türk Lirası çıktı. Kurtarma ekipleri tutanak karşılığı çıkan bu eşyayı polise teslim etti.

Bu arada Van Bölge Eğitim Hastanesi’nde bulunan Japon doktor Atsushi Miyazaki’nin cenazesi de Bitlis’e götürülecek ve buradan Japon yetkililerce alınıp ülkesine götürülecek.

 

MIYAZAKI'DEN SON KALANLAR / FOTO-GALERİ

KONNAİ YAŞADIKLARINI ANLATTI / FOTO GALERİ

 

TAŞ PARÇASI İLE BEKLEDİM

Depremde hayatta kalmayı başaran Konnai ise, tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, göçük altından kurtarılma öyküsünü anlattı.

Konnai, “Türkiye'ye yardım için geldim, ama şimdi ben kurtarıldım. Artık depremzedelerin ne hissettiğini daha iyi anlıyorum. Ben de bir deprem kurbanı oldum” diye konuştu.

Taş parçasından cesaret aldı

Göçük altındayken eline aldığı küçük bir taş parçasıyla yardım ekiplerinin kendisini kurtarmasını beklediğini anlatan Konnai, “Çevremde irili ufaklı çok fazla taş yığını vardı, kurtarılacağımdan emindim. Elime küçük bir taş parçası alarak ekiplerin bana ulaşmasını bekledim. Bu taş parçası artık beni Türkiye'ye, Türk insanına ve depremzedelere bağlayacak, onu hep yanımda taşıyacağım” diye konuştu.

Göçük altındayken Türkçe-Japonca sözlüğüne de ulaşabildiğini ifade eden Konnai, göçük altından bu sözlüğü de alarak çıkarıldığı için mutluluk duyduğunu söyledi.

Gazetecilere Van'da yaptıkları yardımların yer aldığı kendi tuttuğu defteri de gösteren Konnai, bu defteri de göçük altından çıkarılırken yanına aldığını söyledi.

Ülkesinde Türkçe öğrenmek için kursa gittiğini belirten Konnai, kendisini kurtaran yardım ekibine ve Türk halkına teşekkür ederek, Türkçe “Her şey için teşekkür ederim. Türkiye'yi ve insanlarını çok seviyorum” dedi.

Öte yandan Hastane Başhekimi Prof. Dr. Murat Bozkurt da Konnai'nin sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak zorlu travmalardan geçtiği için bazı sıkıntıları bulunduğunu söyledi. Konnai'nin çok güçlü bir kişiliğe sahip olduğunu ifade eden Bozkurt, tedavi planlamasının yapıldığını, tetkiklerin ardından hastanın taburcu edilmesinin beklendiğini bildirdi.

atsushi miyazaki
japon doktor
van depremi
Yorum (5)
Sinan Arsan
İşte o olamadım, o kadar fedakar olamadım. Dekanlık, başhekimlik, profesörlük yaptım, hikaye, bir o olacak kadar engin yürekli olamadım, karşılıksız kendimi vermedim. Her yaptığımın bir karşılığı oldu. Anın önünde saygıyla eğiliyorum, Atsushi Miyazaki. Ruhuma heykelini diktim, feyz almak için.
0
Cevapla
dilek incesu
Bize yardıma gelen japon doktoru süslü ama tehlikeli otel yıkıntısında kaybettik.O bize misafirdi ve bu sebeple emanetti .Keşke depremden sonra Ankaraya alınıp misafir edilselerdi .Çok utanıyorum.Hükümet olarak şimdi ne yapılacak doğrusu merakla bekliyorum....
0
Cevapla
Frankie Bellevan
Hiç üzülmenize gerek yok sevgili vatandaş,diğer sefere ne istersen olursun.Nasıl olsa ülkemizde istemediğin kadar fay hattı var.Bu ülkede hiç bir zaman fırsatlar bitmez.Rahatsızsan git AFAD'a kayıt ol.Hatta, sen en iyisi şu Haiti'ye git oradaki yardım faaliyetlerine katıl.Orada aman dikkat et Kolera salgınına kurban gitme.Yani bir taraflarını sağlama al. Japon dostumuza gelince,resmen cinayete kurban gitmiştir.Cinayete sebep olanlar da muhtemelen sizin zeka seviyenizle hareket etmiş olsalar gerek. Not:Hiç bir hekim böyle saçma sapan yorum yapmaz.Yani hekimler akıllı insanlardır.Melankolik yorumu yapan vatandaşın tez elden durumu ağırlaşmadan bir psikiyatriste görünmesi, kendisinin ve toplumun menfaatine.Kendisiyle ilgilenmek zorunda kalacak Psikiyatristimize Allah şimdiden sabır versin.
0
Cevapla
DR.ZANDENA
TÜM HEKİM ARKADAŞLAR DEFANSİF TIBBI KANUNLAR İZİN VERDİĞİ ÖLÇÜDE UYGULARSA İŞ ÇÖZÜLÜR. BEN ARTIK KANUNİ OLARAK HİÇ BİR RİSKİ ALMIYORUM.BRANŞIM DIŞI SAĞLIK SORUNU GRİP DAHİ OLSA İLGİLİ UZMANA GÖNDERİP HASTANIN KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ ALMASINI SAĞLIYORUM DİĞER TÜRLÜ HASTALIK ATLAMAMAK İÇİN YA ONLARCA TETKİK İSTİYORUM YADA BİR ÇOK İLAÇ YAZIYORUM. İLAÇ YAZIMI İLE İLGİLİ NEGATİF PERFORMANS UYGULAMASINDA BAKANLIK GEREKLİ İLAÇ LİSTESİNİ YAYINLADIKTAN SONRA İLAÇ YAZARKEN O LİSTEYİ HASTAYA GÖSTERİP ONA GÖRE YAZACAĞIM. TABİKİ BU DURUMDA RESMİ LİSTE OLDUĞU İÇİN İLAÇ YAN ETKİLERİNDEN DE RESMİ YAZININ SORUMLUSU MESUL OLACAKTIR. MALPRAKTİS UYGULAMALARININ BİR BENZERİ DİĞER KAMU GÖREVLİLERİ İÇİN DE OLAMASI ANAYASA GEREĞİ DEĞİLMİDİR? BU KONUDA FİKRİNİZİ RİCA EDİYORUM - EL ELİN EŞEĞİNİ TÜRKÜ ÇAĞIRARAK ARAR --EL ELİYLE YILAN TUTULUR ARTIK YILANI KENDİ ELİMLE TUTMAYACAĞIM.
0
Cevapla
Dr.S.S.
Sen bize, insanları depremden kurtarmaktan çok daha fazlasını verdin. İnsanlığın en güzel, en onurlu yüzünü bize gösterdin. İnsanlıktan umut kesilemeyeciğini bize hatırlattın. Seni unutmayacağız! Arigatou (Teşekkürler) Büyük İnsan Atsushi Miyazaki!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir