MEDİMAGAZİN - Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonda Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Nazmi Narin ve ekibi 3 hastaya kapalı yöntemle pulmoner kapak implantasyonu uygulandı. Operasyonların başarı ile gerçekleştirildiğini ve hastaların sağlıklı bir şekilde taburcu edildiğini belirten Prof. Dr. Nazmi Narin, “Yaptığımız bu tedavi Ege Bölgesi ve İzmir’de ilk defa gerçekleşen operasyonlardan birisidir. 2.si şehir dışından gelen, 1’i İzmir’de oturan 3 hastamıza kapalı yöntemle pulmoner kapak implantasyonunu başarı ile gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz” dedi.
"Kapalı cerrahi yöntemi uygulandı"
Operasyon hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Nazmi Narin, “Bu hastalarımızın 3’ü de doğuştan ciddi kalp problemleri ile doğan, daha önce ameliyat olan ve ameliyat sonrası kapak problemi gelişen hastalarımızdır. Bazen geçirilen cerrahi sonrası akciğere giden damarda kapak problemi oluşabiliyor. Bu problemin tedavisi iki şekilde yapılabiliyor. Açık cerrahi ya da kapalı cerrahi. Hastalarımız bize geldiklerinde ekibimizle birlikte detaylı bir inceleme yaptık. Hastalarımız kapalı cerrahi için uygun adaylardı. Hasta için de daha konforlu olan kapalı yöntemi tercih ettik. Çünkü kapalı yöntemde iyileşme süreci daha hızlı olmaktadır." dedi.
Kasıktan girilerek gerçekleştirilen gerçekleştirilen operasyonda pulmoner arterle ilgili sorunların giderildiğini belirten Prof. Dr. Nazmi Narin, "Yani çocuklarımızın akciğere giden kapakları değiştirildi. Kendilerini sağlıklı bir şekilde taburcu etmekten dolayı mutluyuz" ifadelerini kullandı.