Medimagazin logo

İzmir’de ilk kez üç hastaya kapalı yöntemle pulmoner kapak ameliyatı gerçekleştirildi

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Nazmi Narin ve ekibi tarafından, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde "Perkütan Pulmoner Kapak İmplantasyonu" gerçekleştirildi. Tedavi, Ege Bölgesi ve İzmir’de ilk defa gerçekleşen operasyonlardan birisi oldu.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İzmir’de ilk kez üç hastaya kapalı yöntemle pulmoner kapak ameliyatı gerçekleştirildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonda Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Nazmi Narin ve ekibi 3 hastaya kapalı yöntemle pulmoner kapak implantasyonu uygulandı. Operasyonların başarı ile gerçekleştirildiğini ve hastaların sağlıklı bir şekilde taburcu edildiğini belirten Prof. Dr. Nazmi Narin, “Yaptığımız bu tedavi Ege Bölgesi ve İzmir’de ilk defa gerçekleşen operasyonlardan birisidir. 2.si şehir dışından gelen, 1’i İzmir’de oturan 3 hastamıza kapalı yöntemle pulmoner kapak implantasyonunu başarı ile gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz” dedi.

"Kapalı cerrahi yöntemi uygulandı"

Operasyon hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Nazmi Narin, “Bu hastalarımızın 3’ü de doğuştan ciddi kalp problemleri ile doğan, daha önce ameliyat olan ve ameliyat sonrası kapak problemi gelişen hastalarımızdır. Bazen geçirilen cerrahi sonrası akciğere giden damarda kapak problemi oluşabiliyor. Bu problemin tedavisi iki şekilde yapılabiliyor. Açık cerrahi ya da kapalı cerrahi. Hastalarımız bize geldiklerinde ekibimizle birlikte detaylı  bir inceleme yaptık. Hastalarımız kapalı cerrahi için uygun adaylardı. Hasta için de daha konforlu olan kapalı yöntemi tercih ettik. Çünkü kapalı yöntemde iyileşme süreci daha hızlı olmaktadır." dedi.

Kasıktan girilerek gerçekleştirilen gerçekleştirilen operasyonda pulmoner arterle ilgili sorunların giderildiğini belirten  Prof. Dr. Nazmi Narin, "Yani çocuklarımızın akciğere giden kapakları değiştirildi. Kendilerini sağlıklı bir şekilde taburcu etmekten dolayı mutluyuz" ifadelerini kullandı.

izmir
tepecik eah
nazmi narin
pulmoner kapak implantasyonu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir