Medimagazin logo

İngiltere'de tedavi görmek için bekleyen kanser hastalarının sayısı hızla artıyor

İngiltere’deki rakamlar, tedaviye başlamak için gereken sürenin iki katı kadar bekleyen kanser hastalarının sayısının 2020'den bu yana iki katına çıktığını gösteriyor.
Kaynak: Sözcü
İngiltere'de tedavi görmek için bekleyen kanser hastalarının sayısı hızla artıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yaklaşık 16.000 hastanın, son dört yılda acil sevk aldıktan sonra kanser tedavisi almak için dört aydan fazla beklediği öğrenildi.

Bu, tedavinin kanserden ilk şüphelenildiği andan itibaren iki ay içinde başlamasını gerektiren İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) hedefinin iki katı olarak bildirildi.

Uzmanlar, gecikmeleri "endişe verici" olarak nitelendirerek, uzun beklemelerin önümüzdeki yıllarda birçok hayata mal olabileceği uyarısında bulundu.

Liberal Demokratlar tarafından yapılan analiz, geçen yıl 6.334 hastanın 124 gün boyunca beklediğini gösterdi; bu sayı, 2020'deki 2.922'nin iki katından fazla.

Bilgi Edinme Özgürlüğü talebinin sonuçlarına göre, geçen yıl 1.100'den fazla kanser hastası tedaviye başlamak için 6 aydan fazla bekledi.

Veriler Birleşik Krallık'taki 137 akut sağlık vakfının 69'undan alındı, bu da gerçek sayıların çok daha yüksek olacağı anlamına geliyor.

Beklemeler aylarca sürüyor

Leicester Üniversite Hastanelerindeki uzun bekleme süreleri, 2020'de 122 olan bekleme listesinde dört aydan fazla zaman geçiren 484 hastayla neredeyse dört katına çıktı.

Yaklaşık 163 kişi 6 aydan fazla bekletildi; bu, aynı dönemde 31'den beş kattan fazla bir artıştı.

Benzer şekilde, Leeds Eğitim Hastaneleri, 2020'de 120'ye kıyasla geçen yıl dört ay boyunca 303 hastanın beklediğini gördü.

Frimley NHS Vakfı Vakfı'ndan Surrey'deki bir hasta, ilk kez acilen sevk edildikten sonra iki yıldan fazla bir süre (811 gün) sonra tedaviye başladı.

Essex'teki Princess Alexandra Hospital Trust'tan bir diğer hasta tedavi görmek için 505 gün beklerken, East Suffolk ve North Essex NHS Foundation Trust'tan bir kişi ise 496 gün bekleme listesinde kaldı.

İngiltere Kanser Araştırmaları Politika Direktörü Dr. Owen Jackson, "Gerçek şu ki, iki aylık tedavi hedefi 2015'ten bu yana karşılanmadı ve bu, kanser hizmetlerine planlama ve yatırım yapma konusunda uzun vadeli bir başarısızlığı temsil ediyor." diyerek kanser hizmetlerinde reform çağrısında bulundu.

ingiltere
kanser
tedavi
kanser hastasi
Yorum (2)
Ruziye Toprakçı Demir
sanki yeni bişey bulunmuş.dusuk fodmap diyeti yıllardır bilinen ama her nedense ibs li hastalara pek de uygulanmyan bir tedavi şekli.himm hasta tamamen iyilesirse ilaca ihtiyacı kalmayabilir belki🤔
Cevapla
uzman
tüm dünyaya sesleniyorum. sağlıkta sorun yaşamayan ülke var mı ? hayır yok. çözmek mi istiyorsunuz ? kendi yada çocuğu sağlıkçı olmayan hiç kimse ülke sağlık politikalarına karar vermesin. elini sağlık kararları üzerinden çeksin. çözmek istemiyorsanız da şu anda yaptıklarınızı yapmaya devam edin.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir