Medimagazin logo

İki hastanede vardiya sistemi uygulanacak

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesi'nde 2 Ocak tarihinden itibaren bazı branşlarda saat 16.00 ile 23.00 arasında poliklinik hizmetleri verileceğini bildirdi.
İki hastanede vardiya sistemi uygulanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesi'nde 2 Ocak tarihinden itibaren bazı branşlarda saat 16.00 ile 23.00 arasında poliklinik hizmetleri verileceğini bildirdi.

Erdoğan Taş, yaptığı açıklamada, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında Antalya'da 2 Kasım tarihinde faaliyete geçen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin hastanelerin Mali, personel ve zaman gibi kaynaklarını daha verimli, etkili ve doğru bir şekilde kullanarak vatandaşlara ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Bu doğrultuda polikliniklere müracaat eden hasta sayıları ile ilgili çalışmalar yaptıklarını anlatan Taş, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi polikliniklerine günde yaklaşık 9 bin, Atatürk Devlet Hastanesi polikliniklerine ise günlük 4 bin hastanın müracaat ettiğini kaydetti. Hedeflenen standartlarda sağlık hizmetinin sunulabilmesi ve yoğunluğun azaltılabilmesi için iki hastanedeki polikliniklerde vardiya sistemi uygulamaya karar verdiklerini ifade eden Taş, "Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesi'nde 2 Ocak'tan itibaren bazı branşlarda 16.00 ile 23.00 saatleri arasında poliklinik hizmetleri verilecek" dedi.

Taş, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kulak-burun-boğaz, göz, üroloji, kadın hastalıkları ve doğum, genel cerrahi, psikiyatri, çocuk cerrahi, çocuk hastalıkları, göğüs hastalıkları, dahiliye ve ortopedi branşlarında, Atatürk Devlet Hastanesi'nde de kulak-burun-boğaz, göz, üroloji, kadın hastalıkları ve doğum, genel cerrahi, dahiliye, göğüs hastalıkları, çocuk hastalıkları, fizik tedavi-rehabilitasyon ve ortopedi branşlarında poliklinik hizmeti verileceğini bildirdi.

Muayene olmak isteyen vatandaşların, T.C. kimlik numaraları ile söz konusu hastanenin internet sitesinden Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nden giriş yaparak veya 182 No'lu telefon numarasını arayarak randevularını alabileceklerini anlatan Taş, ayrıca hastaların hastanelerin polikliniklerine doğrudan müracaat ederek sıra alabilecekleri belirtti.

i̇ki
hastanede
vardiya
sistemi
uygulanacak
Yorum (6)
enver
kesinlikle doğru bir uygulama doktorların ailesi görüşme odalarının yapılması da bu işi ne kadar moderin hale getirildiğini gösyerir.sağlık hizmetinde doktorun ailesi ile geceleri hastane içerisinde 10 dk görüişme izini verilebilir.çok çalışan doktorlara fazladan 1 ekmek ve bir şişe su verilebilir.burdan genel sekreterin maaşını 25000 tl altına dğşmesin adamlar b u fırsatı yakalamışken tüm cemaat hep bir ağızdan para kazanmak için dört gözle bekliyorken gece doktorlar hasta bakarken çocuklarıda ayakkabı boyacılığı yaparak genel sekterliğe para toplayabilir.yeterki Hasan çağıl ve ekibi çok para kazansın mutlu olsunlar herşey onların cemaati için feda olsun hastane ve doktor sağlık çalışanları kimin umurunda
0
Cevapla
Tarık ÖZTÜRK
Bence eksik kalmış 7 gün 24 saat poliklinik hizmeti verilmeli hastanelerde Dr un mesaisi olmamalı haftada yada 15 günde bir ailesiyle görüsmek için 2 saatlik çarşı izni kime yetmezki! Tüm genel sekreterlere slm olsun!
1
Cevapla
seyfullah kılıç
Antalyalı meslektaşlarıma geçmiş olsun. prt dr. sn erdoğan Taş Denizli den sonra sizin başınıza geldi. Biz kurtulduk Allah sizide kurtarsın. Amin.
0
Cevapla
SB
zorunluluk değil, gönüllülük aranıyorsa uygulamanın güzel olabileceğini düşünüyorum 8-16 yerine 16-23 arası polklinik yapılması tercih edilebilir vardiya diyor 8 de başlayanın 23 e kadar devam etmesini herhalde beklemiyorlardır. Acilin yükü azalır ama zorunluluk varsa o saatler için bakıcı bulmak gibi buyuk sorunlar olur
0
Cevapla
alik
ben antalya da görev yapıyorum.belirtilen devlet hastanelerinde zaten doktorların gönüllülük esasına dayanan akşam poliklinikleri saat 17:00-20:00 bazı polikliniklerde 19:00-22:00 arasında devam etmekteydi.Şimdi çağdaş bir uygulama yapıyormuş gibi gece vardiyasını oluşturduk demenin amacı nedir? Şu anda çalışma arkadaşlarımız dahil herkes huzursuz durumda. Gece vardiyasında reçete yazdığınızda o hastanın ilacını gidip eczaneden alacağını mı sanıyorsunuz.tetkik istediğinizde sabah kan vermeye tekrar gelecek,üroflometri isteseniz sabah randevu almak için tekrar gelecek,ultrason isteseniz gece 22:00 da radyoloji kapalı?? bu sistemin neresi çalışır..sonra hastalar tekrar bize gelip ne yaoacağını soruyor.Yani doktor ile hasta yine karşı karşıya?? hasta gece acil servise geliyor(acillik bir durumu da yok)idrarda yanmam var demesi üzerine acilden gece vardiyasında üroloji polikliniğine gidebilirsin deniliyor.Ardından hasta ben acilim,acilden gönderdiler diyerek randevulu hastaların önüne geçmeye çalışıyor.randevulu hasta sayısı da gece vardiyasında 3 kişi!!!.Gönüllülük esasına dayanan akşam poliklinikleri zaten vardı ve daha insancıl çalışma saatleriydi...lütfen bunu okuyan meslektaşlarım bir kere daha düşünsünler..bunun neresi hizmet???
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir