Medimagazin logo

Hiç gitmediği 5 ildeki hastanede muayene olmuş görünüyor

Trabzon’da bir kişi, hayatında hiç gitmediği 5 ildeki hastanelerden sağlık hizmeti almış göründüğünü öğrenince neye uğradığını şaşırdı. İlaç almak için gittiği eczanede, farklı hastanelerde 20’nin üzerinde muayene olmuş gibi göründüğünü öğrenen vatandaş, kimlik bilgileri kullanılarak usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 Hiç gitmediği 5 ildeki hastanede muayene olmuş görünüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşayan ve garsonluk yapan 2 çocuk babası Ali İhsan Seyis (35), geçtiğimiz günlerde muayene olmak için Akçaabat Devlet Hastanesi'ne gitti. Muayenesinin ardından ilaçlarını almak için eczaneye giden Seyis, burada kötü bir sürprizle karşılaştı. Eczacının, 'daha önceden kalma muayene borcunuz var' sözü karşısında niye uğradığını şaşıran Seyis, yakın zamanda o kadar sık hastaneye gitmediğini, bir yanlışlığın olabileceğini söyledi.

 

Borcuyla ilgili eczacıdan doküman talep eden Seyis, yaptığı incelemede, 2012 yılı ağustos ayı ile bu yılın eylül ayına kadar Samsun, Giresin, Ordu, Kayseri ve Kocaeli illerindeki hastanelerde farklı tarihlerde 20'nin üzerinde muayene olmuş göründüğünü fark etti. Kayıtlara göre, 'Ali İhsan Seyis' adını ve kimlik bilgilerini kullanan kişinin ağırlıklı olarak hastanelerin acil servisi ile birkaç kez de iç hastalıkları polikliniğinde muayene olduğu görülüyor. Kimlik bilgileri kullanılarak dolandırıldığını düşünen Seyis, hemen savcılığa gidip kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Muayene olmuş göründüğü illere hiç gitmediğini söyleyen Ali İhsan Seyis, Kayseri ve Kocaeli'ni hayatında hiç görmediğini, diğer illerden ise sadece yolculuk yaparken geçtiğini söyledi. Kimlik bilgilerini kullanarak hastanelerde muayene olan kişiden dolayı devlete 470 TL muayene ücreti ödediğini belirten Seyis, daha fazla mağduriyet yaşamadan konun biran önce aydınlatılmasını istiyor. Olayı öğrendikten sonra ilgili hastaneleri de aradığını anlatan Seyis, "Hastane yetkilileri bana şahsın telefonla randevu alarak muayeneye geldiğini söylediler. Ben de 'o hasta orada ölse ben kendimi yaşıyor olarak nasıl ispat edeceğim' diye sordum. Bana, 'haklısınız' dediler, onlar da şaşkın." dedi.



Şüpheliler ve hastaneler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Seyis, "Kimlik göstermeden o kişi ya da kişilere hizmet verdiğinden dolayı hastanelerden de şikâyetçiyim. Çünkü hastaneye gittiğimde benden kimlik istiyorlar. O şahıs niçin kimlik göstermedi veya ne tür kimlik gösterdi? Aradığımda o vatandaşın telefonla randevu aldığı söyleniyor. Ben de randevu alıyorum ama gittiğim zaman kimlik istiyor hastane. O hastaneler kimlik göstermeden bu şahsa nasıl hizmet vermiş? Bunları hastaneleri suçlamak için söylemiyorum ama diyelim ki o şahıs orada düşüp öldü, ben o kişinin ben olmadığımı nasıl ispat edeceğim, kime ne anlatacağım? O şahsı kaydeden hasta kabul sorumluları nasıl kabul etmiş. O zaman böyle bir uygulama varsa bilelim, biz de gidip yararlanalım." ifadelerini kullandı.

hiç
gitmediği
5
ildeki
hastanede
muayene
olmuş
görünüyor
Yorum (6)
şifai demirel
sayın maliye bakanı doktorların emekli maaşlarını keseceğine bu usulsüzlüklerin üzerine giderse para herkese yeter, ama sosyal güvenliği özel hastanelere performansa ve yeşil karlılara peşkeş çektiniz.
0
Cevapla
Dr S İsmail Cihan
Burda tek suçlu vardır. Ona reçete yazan hekim.Mali ve hukuki sorumlulukta hekimindir. Hele bir performans için ek işlem girmişse vay haline.Eğitmdir,testtir.Şu yapmayıpta puanı alınanlardan yani. Örnek olması açısından o hekime en ağır maddi ve hukuki yaptırım uygulanmalıdır. Derhal.
0
Cevapla
Ahmet
Burdaki en büyük yanlıştan birisi de muayene ücretlerinin eczanelerden tahsil edilmesi.Günde kaç tane hasta ile muayene ücreti yüzünden tartışıyoruz artık sayamıyorum.Herkes itiraz ediyor ben gitmedim diye ama SGK ya itiraz dilekçesi ver diyince de ne hikmetse hatırlıyorlar gittiklerini..
1
Cevapla
ferhat özdal
tek suç hekimin demek vicdansızlığın alasıdır.hekim ne yapsın bir iş yerinde çalışmaya başlıyorsun patronlar önce kendilerini allayıp pullayıp tertemiz anlatıyorlar birkaç ay sonra yaptıkları usülsuzlukleri görüyorsun uyarıyorsun kızıyorsun öyle böyle bir kaç ay geçiyor çoktan usulsüzlüğe bulaşmış oluyorsun doktor ne yapsın çalıştığı her yeri şikayet ederse bi daha iş bulamaz söyleyin bana türkiyede hangi meslek grubu,hangi vatandaş 3 ayda bir iş yeri değiştirir sorunu çözmek sgk nın elindedir hastane yada tıp merkezine girişi yapılan her hastaya anında 5 tl çıksa vatandaş tepki koysa bakın kimse bir daha usülsüz giriş yapmaz.
0
Cevapla
bg
kimlik sogulamadan(düzeltiyorum, nüfus cüzdanı sormadan TC kimlik no beyanı ile) hizmet verilmesi doğrultusunda bir bakanlık yazısı vardı hatırlayan var mı? Bir hasta bu gerekçeyle tartışma çıkarmıştı.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir