Medimagazin logo

Hekimlerin yüzde 99’u yoksulluk sınırının altında emeklilik maaşı alıyor

İzmir Tabip Odası tarafından yapılan ankette emekli hekimler geçinemediklerini ve gelecek kaygısı taşıdıklarını ifade etti. Hekimlerin yüzde 99’u 13 bin lira olan yoksulluk sınırının altında emeklilik ücreti alıyor.
Kaynak: cumhuriyet.com.tr
Hekimlerin yüzde 99’u yoksulluk sınırının altında emeklilik maaşı alıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir Tabip Odası tarafından yapılan son anket çalışmasında hekimlerin emekli olduktan sonra da geçinemediği ortaya çıktı.

Hekimlerin yüzde 99’u 13 bin lira olan yoksulluk sınırının altında emeklilik ücreti alıyor. Türkiye’nin 61 ilinden toplam 2 bin 153 hekimin katıldığı araştırma sonucunda emekli doktorların dörtte üçü halen çalışmak zorundayım derken, ankete katılan emekli hekimlerin yüzde 85’i de geçim sıkıntısı ve gelecek kaygısı taşıdıklarını ifade etti. 

emeklilik maaşı
emekli hekimler
hekim
yoksulluk sınırı
Yorum (4)
Ali Rıza Aktaş
Merhaba sevgili ve saygı değer arkadaşlar, İnsanlar niçin hekim olur?! Hastanede muayene olmak için gelen biri Bir otopark için misal 20 ₺ doktorun hizmeti için 3 ₺ veriyor ise ve yaptığı iş sonucunda haklı yada haksız darb hakaret, edilme öldürülme tazminat riski var ise ve bu işi yapabilmek için 22-25 yıl zor bir eğitim almak durumunda ise neden yapsın, neden yapar!!!!!!?????
142
Cevapla
ömer hayyam
65-72 yaş kurasına katılsınlar...millet iş beğenmiyor
24
Cevapla
Mesleki Dayanışma
Sayın Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanının verdiği söz ve meclisten tüm partilerin ve milletvekillerinin oybirliği ile geçen yasa sanayi komisyonunca (ne alaka ise bu bile bize verilen değerin ölçüsü) nasıl iptal edilebilir. Meclis geçmişinde başka örneği var mı? Bu düzenleme emekli hekimlerin en azından yoksulluk sınırında emekli maaşı almasını sağlıyordu. Başta Sağlık-Sen olmak üzere büyük yaygara koparıldı ve iptal edildi. 14-15 Mart'ta BÜYÜK GÖREV... TTB 14-15 Mart'ta 10 acil talep ile BÜYÜK G(ö)REV çağırısı yaptı. Ekonomik özlük haklarımız için ve sağlıkta şiddete karşı G(ö)REV de olacağız. Gün meslektaş ruhuyla, mesleki dayanışma ve meslek örgütü ile hareket etme günü. Bu gün değilse ne zaman? Sayın editör; 10 acil talep önemli haberi manşette görmek isteriz. https://www.medimagazin.com.tr/hekim/meslek-org/tr-ttb-14-mart-oncesinde-10-acil-talebini-duyurdu-2-14-99539.html
117
Cevapla
bahaettin ertekin
30 sene saglık bakanlıgında çalısıp emeklı olan uzman hekımım. emeklı maasım 6500 tl. özel hastanede calısmak zorunda kaldıgım için sabıt ek ödenek hakkım olan 4000 tl yı hangı sebeple verılmedıgını bugun maılle sn saglık bakanımdan sordum. bakalın ne yanıt vereck?aralık ayındakı yonetmelıkte verılecektı ama komısyondan gectıkten sonra ıptal edıldı . bugun ıse sn cumhurbaskanımız ddan acıklayıcı net bır soylev duyamadık .
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir