Medimagazin logo

Hayatını doktorlar ve bir torba kurtardı

Konya’da, anne karnında karın duvarı kapanmayan bebek, 36 haftalıkken, 2 kilogram ağırlığında ve karnı açık dünyaya geldi.
Kaynak: AA
Hayatını doktorlar ve bir torba kurtardı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İnançlı çiftinin Elif adını verdikleri bebek doğduğunda, safra kesesi, ince ve kalınbağırsağı ile midesi dışarıdaydı. Ancak Elif bebek, Başkent Üniversitesi Konya Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde, doğduğu gün yapılan başarılı operasyonla yaşama tutundu. Karın bölgesi, cildiyle geçici olarak kapatılan Elif bebek, karnı yeterli hacme ulaştığında 2’nci kez operasyon geçirecek. Şu anda 1 aylık olan bebek, yapılacak ameliyatla tamamen normal görünümüne kavuşacak.


Hastanenin Çocuk Cerrahı Prof. Dr. Selçuk Yücesan, şunları anlattı: “Hastanemizin çocuk cerrahlarından İshak Akıllıoğlu’yla, bebeğin dışarıda kalan organlarını hızla yerleştirmeye çalıştık. Organlarda ısı kaybı ya da enfeksiyon sonucu bebeği kaybedebilirdik. Organların tamamını naylon keseye yerleştirdik. Bu yerleştirme ilk gün oldu. Sonra bebeğin karnı küçük olduğu için biraz büyümesini bekledik. Organların içinde bulunduğu keseyi, bundan sonra karına yerleştirdik. Küçük olan karnı kapatamadık. Biz de burayı bebeğin cildiyle kapattık.” 

hayatını
doktorlar
ve
bir
torba
kurtardı
Yorum (1)
ahmet uslu
evet:) torbanın doktorlarla el ele vererek bu işte göstermiş olduğu insancıl yaklaşım ve iş birliğini kutlamak lazım...sağolasın naylon allah senden razı olsun sen olmasan el kadar sabinin hali nice olacaktı....bu yazıdan belkide insanlıktan nasibini alamayan nice torbalar ders çıkarırda onlarıda hayırla yadederiz inşallah....aferin yola devam.......
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir