Medimagazin logo

Hastane acil servisinde, ''yüzük'' kesme operasyonu

İş kazası nedeniyle İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi acil servisine getirilen inşaat işçisinin parmağındaki çelik yüzük, sivil savunma ekibinin titiz çalışmasıyla kesilerek çıkarıldı
Hastane acil servisinde, ''yüzük'' kesme operasyonu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi acil servisine iş kazası nedeniyle getirilen inşaat işçisinin parmağındaki çelik yüzük, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kesilerek çıkarılabildi.

     Alınan bilgiye göre, çalıştığı inşaatta eline sert bir cisim düşmesi sonucu yaralanan inşaat işçisi Engin Temur (18), ambulansla Turgut Özal Tıp Merkezine getirildi.
 

    Cerrahi müdahalede bulunulması gereken Temur'un parmağında çelik yüzük olduğunu fark eden sağlık ekipleri, yüzüğü çıkarmaya çalıştı. Mevcut imkanlarla yüzüğü çıkaramayan acil servis çalışanları, durumu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

     Hastaneye gelen ekipler, yaptıkları incelemenin ardından gencin parmağındaki yüzüğü keserek çıkarmaya karar verdi. Saf su ve spiral kullanan ekipler, titiz bir çalışmanın ardından yüzüğü çıkardı.

     Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekip şefi Abdullah İnce, Malatya'da çağrıldıkları ikinci yüzük operasyonu olduğunu dile getirdi.

     Müdürlük olarak tek görevlerinin kaza veya doğal afetler olmadığına dikkati çeken İnce, destek için çağrıldıkları her görevde büyük bir titizlikle çalıştıklarını söyledi.

     Birçok insanın yüzük kullandığını ifade eden İnce, ''En yoğun kullanılan takılardan olan yüzüklerin çelikten üretilen türleri parmağımızda güzel görünürken aslında aynı zamanda büyük bir de risk oluşturuyor. Kazaların sonrasında özellikle el yaralanmalarının ardından sağlık ekipleri ilk olarak parmakta bulunan yüzükleri çıkarıyor'' dedi.
    

Her ambulansta ve sağlık ekibinde yüzük kesmek için kullanılan aletlerin bulunduğunu ifade eden İnce, ''Ancak bunlar çelik kesmek için elverişli olmayabiliyor. Yüzüğün çıkarılamaması halinde vatandaşın parmağını kaybetmesi bile söz konusu olabiliyor'' dedi.

hastane
acil
servisinde
''yüzük''
kesme
operasyonu
Yorum (6)
Frankie Bellevan
bu yüzük kesme operasyonları ile de malatya iü.tötm epeyce prim yapacağa benzer.yakında yurtdışından da bu tip yüzük vakaları kendilerine gelmeye başlar.piyasadaki hekimlerden destek almadan bu güç durumun üstesinden gelen sayın rektör cemil çelik bey'i tebrik ederim.
0
Cevapla
esatb
tungsten karbid yüzük olsaydı iş o zaman daha kötüydü.
0
Cevapla
c.m.
sn frankie bellevan'a bu zeka dolu hiciv yazısı için gönülden tebrikler
0
Cevapla
Drm
Tibbin geldigi son nokta bravo...e tabi bizde bilimsellik pek haber olmadıgı/olamadığı icin bu tarz seyler haber olabiliyor, tötm yi kutlar basarılarının devamını dileriz...
0
Cevapla
Özden Şerif Akdolun
Biz bunu altı ay önce bizim hastanenin teknik servisi ekibi ile hastanenin atölyesinde yapmıştık, spiral denen cihaz her an parmağı yerinden alabilecek bir şey cesaret ister kullanmak böyle bir operasyonda ... Bu kadar gürültü çıkaracağını bilsem gazeteye haber verirdim ben de valla , hem bizim ekibi hem Malatya'dakileri tebrik ederim. Elinize sağlık ...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir