Medimagazin logo

Hastalar, muayeneye randevu alarak gitmeye alıştı

Tedavi olmak için Sağlık Bakanlığının hastanelerini tercih eden hastalar , muayeneye randevu alarak gitmeye alıştı.
Hastalar, muayeneye randevu alarak gitmeye alıştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-3 yılda toplam 81 milyon randevunun alındığı Sağlık Bakanlığının hastane randevu sistemine başvuru sayısı her geçen yıl arttı, muayenelerin artık yüzde 40'ı randevuyla yapılır hale geldi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Hakkı Öztürk'ten alınan bilgiye göre,  uygulamanın başladığı 22 Şubat 2010’dan bugüne hastane randevu sistemine 81 milyon çağrı geldi.

Geçen yılın ocak ve şubat aylarında sisteme 2,5 milyon başvuru yapılırken, marttan itibaren sayı 3 milyonu buldu. Nisandan-aralıkta 3-3,5 milyon kişi hastane randevu sistemini kullandı.

"Alo" demek kolay geliyor

Randevuların büyük bölümü, bakanlığın  "Alo 182 Çağrı Merkezi" aranarak alınıyor. Bu yıl telefonla 3 milyon 472 bin (yüzde 60.58),  internetten "www. hastane randevu.gov.tr" adresi üzerinden ise 2 milyon 27 bin (yüzde 35.57) kişi muayene randevusu aldı. 232 bin (yüzde 4.05) kişi ise yeni başlayan uygulamayla akıllı telefon yoluylarandevu almayı tercih etti.

"Memnuniyet oranı yüzde 97"

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Hakkı Öztürk, hastane randevu sistemine günde 250 binin üzerinde çağrı ulaştığını, muayenelerin yüzde 40'ının randevuyla yapılır hale geldiğini bildirdi. 


Anketler yoluyla uygulamayla ilgili sürekli geri dönüş aldıklarını ifade eden Öztürk, "Hastaların yüzde 75-80'i randevularına uyum gösteriyor. Memnuniyet oranı yüzde 97" dedi.

 



Randevu sistemi nasıl işliyor?

Hastane randevuları,  "Alo 182 Çağrı Merkezi" aranarak, "www. hastanerandevu.gov.tr" adresi üzerinden ya da akıllı telefonlara yüklenen uygulamalar yoluyla alınabiliyor.

En erken 1 gün sonrası için randevu alınabiliyor. Randevu saatinin en az 80 dakika öncesinde iptal yapılabiliyor ve başka tarihli randevu oluşturulabiliyor. Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alınabiliyor. Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu için işlem yapılabiliyor.

Telefonla bir kişi kendisine ve yakınlarına her aramada toplamda en fazla 4 randevu alabiliyor.

hastalar
muayeneye
randevu
alarak
gitmeye
alıştı
Yorum (2)
serkan
182 neden ücretli.yazık değilmi insanlara.ücretsiz olmalı.
0
Cevapla
üç harfli
"Ben randevulu hastayım" diye göğsünü gere gere, gariban yaşlıları, köyden gelenleri ite kaka içeri giren hastaların bu rahatlığının bedeli olmamalı mı? Randevu almak -örneğin- 10 lira olmalı. Gitse de gitmese de ödemeli. Bir de, "biz sizi seçtik dr.bey" diye bizden teşekkür bekleyenler yok mu? Sanki o seçmese(!) onun randevu saati boş kalacak! Gerçi randevu alıp gelmeyenlerden olmadıkları için, teşekkürü(!) hakediyorlar!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir