Medimagazin logo

Gözler Külliye'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün 14.00'te açıklama yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın burada hekimlerin özlük haklarında yapılacak olan iyileştirmeleri duyurması bekleniyor.
Gözler Külliye'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün 14.00'te açıklama yapması bekleniyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 13.30'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine iştirak edecek. Etkinliğe TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un da katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe'de düzenlenecek olan Tıp Bayramı etkinliğinde hekimlerin ve sağlık çalışanlarının haklarında yapılacak olan iyileştirmeleri duyurması bekleniyor.


14 Martta Cumhurbaşkanı duyuracak: Uzmana 5 bin, pratisyene 2 bin 500, sağlık çalışanlarına 500 liralık artış


Uzman doktorlar ile diş hekimlerinin maaşlarında 5 bin lira, pratisyen hekimlerin ek göstergelerinde yapılacak değişiklik ile maaşlarına 2 bin 500 lira ve sağlık çalışanlarına ise 400-500 lira artış şeklinde yapılması beklenen hekim maaşlarına zammın da bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor.

Erdoğan'ın beklenen açıklamayı saat 14.00'te gerçekleştireceği tahmin ediliyor. Erdoğan'ın açıklamaları Medimagazin üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

 

 

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan
14 mart tıp bayramı
beştepe millet kongre ve kültür merkezi
Yorum (12)
Mesleki Dayanışma
Aralık ayında duyurulmamış mıydı? Duyurulmakla kalmamış meclisteki tüm partilerin oy birliği ile kabul edilmemiş miydi? Peki, sonra ne oldu meclis tarihinde görülmemiş bir şekilde tüm parti ve milletvekillerinin kabul ettiği yasa sanayi komisyonunca (10-15 milletvekili) iptal edildi. Neden iptal edildiğini bilen var mı? 14-15 Mart'ta BÜYÜK GÖREV... TTB 14-15 Mart'ta 10 acil talep ile BÜYÜK G(ö)REV çağırısı yaptı. Ekonomik özlük haklarımız için ve sağlıkta şiddete karşı G(ö)REV de olacağız. Gün meslektaş ruhuyla, mesleki dayanışma ve meslek örgütü ile hareket etme günü. Bu gün değilse ne zaman? Sayın editör; 10 acil talep önemli haberi manşette görmek isteriz. Hekimler için 10 acil talep şöyle: 1. TTB'nin önerdiği “Sağlıkta Şiddet Yasası” acilen yasalaşmalı; cezalar tutuksuz yargılanma ve “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” düzenlemelerinin uygulandığı sınırların üzerine çıkarılmalı. 2. Kamu hastanelerinde göreve yeni başlayan pratisyen ve asistan hekimler için temel ücret (maaş+sabit ek ödeme) yoksulluk sınırının en az iki katı, uzman hekimler için yoksulluk sınırının en az iki buçuk katı olmalı; sabit ek ödemeler genel bütçeden karşılanmalı. 3. Özel sağlık sektöründe çalışan hekimlerin sosyal güvenlik primleri “prim ödeme tavanı” üzerinden çalıştıkları kurumlar tarafından ödenmeli; ücretleri en az yoksulluk sınırının iki buçuk katı olmalı. 4. Aile hekimi maaşları en az yoksulluk sınırının iki katına yükseltilmeli; tüm ASM binaları kamu tarafından inşa edilmeli, aynı standartlarda donanımı kamu tarafından sağlanmalı, bütün giderleri Sağlık Bakanlığı'nca karşılanmalı; Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği geri çekilmeli. 5. OSGB’lerde çalışan işyeri hekimlerinin ücretleri TTB'nin belirlediği asgari ücret üzerinden ödenmeli. 6. Emekli Sandığı, SSK, BAĞ-KUR farkı gözetilmeksizin bütün emekli hekim maaşları (25 yılda emeklilik baz alınarak) pratisyen hekimler için asgari 15.000 TL, uzman hekimler için asgari 18.000 TL’ye çıkarılmalı. 7. Çalışma ortamlarımız ve koşullarımız iyileştirilmeli, başta asistanlar olmak üzere bütün hekimlere nöbet ücreti kesilmeden nöbet ertesi izin hakkı tanınmalı, intörn hekim ücretleri en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalı. 8. Covid-19 “illiyet bağı” aranmaksızın meslek hastalığı sayılmalı, pandemide çalışılan her yıl için 120 gün yıpranma payı uygulanmalı, hekimler için ek gösterge 7.200 olmalı. 9. Sağlık sistemi ve kurumsal sorunlar kaynaklı malpraktis davaları ile hekimleri ödeyemeyecekleri tazminatlara mahkûm eden uygulamaların önlenmesi için yasal düzenlemeler yapılmalı. 10. Hekimleri de hastaları da mağdur eden, hekimlere karşı şiddet kaynağı olan, halkın sağlığını tehlikeye atan 5 dakikada muayene dayatmasından vazgeçilmeli, hasta randevuları her hastaya en az 20 dakika ayrılacak şekilde düzenlenmeli. https://www.medimagazin.com.tr/hekim/meslek-org/tr-ttb-14-mart-oncesinde-10-acil-talebini-duyurdu-2-14-99539.html
50
Cevapla
Uzman Amele
O laflardan sonra gerisi boş.. Zaten yapacaklari da 3 kurusa hekimleri satin almaya calismaktan ibaret, hekimlerin ne hakki olan çalışma ortami saglanacak, ne hakki teslim edilecek, ne siddet ne malpraktis konulari gercek anlamda cozecek planlamalrin hicbiri yapilmayacak.. Onun yerine bolmeye calisacaktir otekilestirecektir hekimleri.. Bu donemin anlayışı bu.. Mucadele bitmeyecek ayaklar altina alinan meslek onuru icin.. Onumuzdeki maclara bakicaz...
42
Cevapla
SERHAN
tüm hekimlerin maaşlarında bir düzenleme yapılması gerekiyor yani hastanede ki hekimler aile hekimleri üniversite hekimleri aslatanlar kurum hekimleri ve emekli hekimler yine birisine yap diğerine verme aynı sıkıntı yaşanır umutsuzum ama görecez...
16
Cevapla
dr
Almanya kölne thy uçak bileti ekonomi class 5073 tl. Açıklanacak zam ile üzerine 73 tl daha eklenerek sadece gidiş uçak bileti alınabilir.
22
Cevapla
Gürkan Türker
yine halk diliyle konuşmasa bari!
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir