Medimagazin logo

Göğsünden alınan kitle ameliyathanede kayboldu

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir kadın hastanın göğsünden alınan kitle, pataloji laboratuvarına gönderilemeden ameliyathanede kayboldu. İki çocuk annesi Serda Ardıç ''şüpheli olduğu için alınan kitlenin kanser olup olmadığını şimdi nasıl öğreneceğim, bunun cevabını nasıl alacağım?'' dedi.
Kaynak: HABERTÜRK
Göğsünden alınan kitle ameliyathanede kayboldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Beyazşehir semtinde oturan 30 yaşındaki. ev kadını Serda Ardıç , bundan bir süre önce sol göğsünde fındık büyüklüğünde bir kitle oluştuğunu farketti. Kanser şüphesiyle Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Serda Ardıç'ın yapılan tomografi çekiminden sonra sol göğsünde, 2 santim çapında, fındık büyüklüğünde tanımlanamayan bir kitle olduğu belirlendi. Doktorların tavsiyesine uyan Serda Ardıç'ın göğsündeki kitle, 31 Ocak 2011'de genel cerrahi servisinde Operatör Doktor Özgür Önçeken tarafından ameliyatla alındı. Lokal anestezi ile yapılan ameliyat sonrası, Serda hanımdan alınan kitlenin pataloji laboratuvarına gönderileceğini, sonuçların 10 gün sonra alınabileceği söylendi.

ALINAN KİTLE KAYBOLDU
Ameliyat sonrası 10 gün endişeyle beklediğini ve hastaneye sonuçları öğrenmek amacıyla gittiğinde, alınan kitlenin pataloji laboratuvarında bulunamadığını anlatan ve eşi bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışan Serda Ardıç, şunları söyledi:

''Laboratuvara sonuç almak için gittiğimde, kayıtlara bakıp, kendilerine böyle bir kitlenin gelmediğini söylediler. Aynı gün benimle birlikte ameliyat olan herkesin sonucu belli oldu ama benimle ilgili patalojik rapor bulunamadı. Ameliyatımın yapıldığı genel cerrahi servisi ise önce bana kitlenin laboratuvara gönderildiğini, daha sonra oradan geri geldiğimde ise kaybolmuş olabileceğini söylediler. Ben çaresiz kaldım. Psikolojim bozuldu. Şimdi (ya göğsümde kanser var ise, kitlede kanser hücreleri var ise) diye endişe duyuyorum. Kitlenin tamamı alındığı için biopsi yapılması amacıyla yeniden parça alınması sözkonusu olmuyor. Hastalık var ve yayılırsa, tedavi için geç kalmış olmaz mıyım ? ''

Talihsiz kadın, alınan kitlenin kaybolması olayıyla ilgili olarak Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'ne 13 şubat'ta şikayet dilekçesi verdiğini, 21 şubat 'da da Kayseri Sağlık Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı'na şikayet dilekçesi gönderdiğini belirterek ''Dilekçelerimden bir sonuç alamazsam konuyu yargıya taşıyıp, sorumlular hakkında tazminat ve ceza davaları açacağım'' diye konuştu.

BAŞHEKİMLİK SORUŞTURMA AÇTI
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Ataş, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirterek şunları söyledi:
''Kitlenin kaybolması olayı ile ilgili hastane bünyesinde soruşturma açıldı. Bu konuda kim sorumlu ise bulunacak, görevlilerin tek tek ifadeleri alınacak. Ameliyatla alınan kitle nasıl kayboldu, bu olayda kimin ihmali var, bunları ortaya çıkartacağız.''

göğsünden
alınan
kitle
ameliyathanede
kayboldu
Yorum (3)
Osman D
Hep derler ya doktor eksiğimiz var diye. Ondan pek emin değilim de hastanelerimizde ileri derecede hemşire ve nitelikli yardımcı sağlık personeli eksiğimiz olduğu açık. Bence ameliyathanede alınan parçayı kavanoza koyup patolojiye ulaştırması gereken, ameliyatta steril malzemeyi masaya açan, gerekli malzemeyi depodan uygun şekilde getiren, onun depoda uygun şekilde korunup korunmadığını takip etmesi gereken kişiler aslında hemşireler olmalıdır. Ancak bizde çoğu hastanede hemşire sayısı yetersiz olduğundan bu işleri hep ilkokul mezunu, firmada temizlik kadrosunda bulunan kişiler ya da devlet memuru müstahtemler yapar. Onlar da işte bu kadar yapar. Bizde yıllardan beri olan, ancak aslında modern tıpta yeri olmayan "refakatçı" uygulaması da hemşire eksikliğinin bir ürünüdür. Aslında serviste yatan hastanın yemeğinin yedirilmesinden banyosunun yaptırılmasına kadar her işinin de bilgisiz refakatçıların değil, hemşirelerin yaptırması gereklidir. Umarım sağlıkta başarılı işlere imza atan sayın bakanımız hastanelerdeki bu yardımcı personel eksiğine de bir el atarlar. Saygılarımla.
0
Cevapla
Tuncay
Osman bey,bakanlık son 2 yıldır hastanelerin özelleştirilmesi ve kime hangi koltuk verileceği ile meşgul,Bakanlığı bir görsen şaşırırsın.Torpilli olanlar,koridorlarda iş takibi yapanlar il edolu,o yüzden senin dileklerin sadece istekte kalır.
0
Cevapla
öt
doktor ne yaparsa yapsın vurun ablıya mantığıyla hareket etmemek lazım, kitle çıkarılmış , kaba konulmuş, yazısı yazılmış, dr daha ne yapsın. bu hastanenin ve yetersiz yardımcı sağlık personlei veren hastanenin sorunudur. hastane yardımcı sağlık hizmetlerini geliştirmedikçe doktor tek delikten böbrek alsa ne olur , kalın bağırsak alsa ne olur. doktora ve ekibine sabır diliyorum
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir