26.03.2015 tarihinde saat: 12:01’ de Genel Sekreterliğimize bağlı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana bina, zemin kat, sedye asansörleri önünde kimliği bilinmeyen bir şahsın hastanenin halka açık koridorunda uygunsuz davranışı (defekasyonunu) görüntülerinin sosyal medya üzerinden paylaşımı ve çeşitli internet sitelerinde haber yapılması söz konusu olmuştur. Konu hakkında sosyal medya ve internet üzerinden yanlış ve kurum itibarımızı zedeleyici haber ve yorumların yapılması üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bir basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi bahse konu hadise halka açık koridorda vuku bulmuş olup olaydan sonra dakikalar içerisinde temizlik personellerince alan temizliği ve sanitasyonu gerçekleştirilmiştir. Olay hakkında doğru bilgiye erişmek amacıyla Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği müdürlüğü olarak, kamera kayıtları izlenmiştir. Hastane yöneticisi bilgilendirilmiştir. Hastanemiz tarafından olayla ilgili tüm tedbirler alınmış olup, hastanemizde yaşanmış teknik veya klinik hizmet eksikliği söz konusu değildir.
Hastanemizin bu şekilde sosyal medyada rencide edici ifadelerle yer alması nedeniyle kamera görüntülerini yayınlayan medya organları ihtar edilmiştir.
Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği