Medimagazin logo

Geçen seneye göre iki kat arttı...Tıp fakültesi kontenjanları boş kaldı!

Bu sene tıp fakültesi kontenjanlarındaki boşluğun iki kat arttığını ifade eden Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, “Her iki üniversiteden birinde tıp fakültesi var. Her 10 adaydan 1’ini tıp fakültesine alıyorsunuz. Sonucunda bu çıkması oldukça normal" ifadelerini kullandı
Kaynak: NTV Haber
Geçen seneye göre iki kat arttı...Tıp fakültesi kontenjanları boş kaldı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, NTV’ye yaptığı açıklamada tıp fakültesi sıralamalarını ve boş kalan kontenjanları değerlendirdi.

671 kontenjan boş

Tıp kontenjanlarında geçen yıl yaklaşık 300 kontenjanın boş kaldığını bu sene ise bu sayının 600’e yükseldiğini belirten Gültekin şu ifadeleri kullandı:

“Tıp fakültelerine baktığımızda geçen yıl da kontenjanların dolmadığını görüyoruz. Geçen yıl tıpta 17 bin 500 kontenjan ayrılmış, yaklaşık 17 bin 200 kontenjan dolmuş. Yani yaklaşık 300 dolayında bir boşluk varmış.

Bu seneki verilere baktığımızda tıpta 671 boş kontenjan olduğunu görüyoruz. Nerdeyse iki katına çıkmış. Bunu yadırgamamak lazım. Tıpta fakültesi sayısı kaç diye sorarsanız 120 dolayında. Peki üniversite sayısı kaçtı? 209. Her iki üniversiteden birinde tıp fakültesi var bu kadar çok açınca ve öğrenci alınca bu durum normal.”

Her 10 adaydan 1’i tıbba yerleşiyor

 Tüm sayısal puan türünde alınan öğrenci sayısı 200 bin olduğunu ifade eden Gültekin 17 binin de tıp fakültesine alındığını ifade ederek “Her 10 adaydan 1’ini tıp fakültesine alıyorsunuz.  Sonucunda bu çıkması oldukça normal.

13 bini devlet 4 bini vakıf

Bir şey daha var o da ekonomik sıkıntılar. Tıpta boş kontenjanlara bakında daha çok vakıf ağırlıklı ve KKTC’deki üniversiteler karşımıza çıkıyor. Devlet kontenjanlarında çok fazla boşluk yok. Kontenjanlarda devlet ve vakıf dağılımı ise 13 bini devlet ve 4 bini vakıf ve KKTC ağırlıklı.” dedi

Gültekin, fakülte sayısının planın dışında artığını, öğrenci sayısının fazla olduğunu ve niteliğin korunmasının da soru işareti olduğunu ifade etti ve “Frene basmak ve fakülte açmanın zor olması gerekiyor” dedi.

 

tip kontenjanlari
tip fakultesi
kontenjan
universite
Yorum (4)
ismail yetenek
maşallah maşallah darısı her üniversiteye 2 tıp fakültesi olsun
30
Cevapla
Attalosun torunu
bence yedi kocalı hürmüz’deki gibi, ikide yetmez üç olsun, …,.,,,altı da yetmez yedi olsun, ver allahım ver. her üniversiteye yedi tıp fakültesi. tıpkı köşe başında, her sokak başında bir market olduğu gibi. hayırlara vesile olsun
8
Cevapla
Hassan El Gayyubi
herkes doçent dr olsun bu is bitsin
9
Cevapla
Ali
eksiklikleri giderildikten sonra sayının fazla olmasında sıkıntı yok
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir