Medimagazin logo

Filistin Kızılayı: Emel Hastanesinde bulunan personelle iletişim kesildi

Filistin Kızılayı, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta İsrail güçleri tarafından kuşatılan Emel Hastanesi'ndeki personelle iletişimin kesildiğini duyurdu.
Kaynak: AA
Filistin Kızılayı: Emel Hastanesinde bulunan personelle iletişim kesildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, VHF radyo iletişim dalgasının hizmet dışı kalmasından dolayı Emel Hastanesi'ndeki Kızılay personeliyle iletişimin koptuğu belirtildi.

Açıklamada, Han Yunus'ta sabit ve cep telefonu hatları ile internet hizmetlerinin de 72 gündür kesik olduğu hatırlatıldı.

Filistin Kızılayı daha önceki açıklamasında, İsrail'in, insansız hava araçlarıyla (İHA) Emel Hastanesi'nin içinde bulunan herkesin çıplak şekilde dışarı çıkması için çağrı yaptığını, sağlık ekipleri ve hastaların yanı sıra zorla yerinden edilenleri dışarıya çıkarmak için de hastaneye sis bombası attığını duyurmuştu.

Açıklamada, kafasından vurulan zorla yerinden edilmiş bir kişi ile acil operasyon odasında görevli Emir Ebu Ayşe'nin de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu öldüğü ifade edilmişti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas: İsrail, Gazze'yi kasten susuz bırakarak salgın hastalığa yol açıyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ni "kasten susuz bırakarak salgın hastalığa yol açtığını" belirtti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamaya yer verildi.

Abbas, "Bu yıl Dünya Su Günü'nde, Gazze'deki Filistin halkı, dünyanın daha önce görmediği bir şekilde, işgalin en iğrenç biçimde insanlık dışı suçlarına maruz kalıyor." ifadelerini kullanarak İsrail'in çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı binlerce sivili öldürdüğünü hatırlattı.

Gazze'deki Filistin halkının İsrail'in bombardımanı altında su bulmak için saatlerce kuyruğa girdiğine dikkati çeken Abbas, "Kanalizasyon sistemini bozan ve atık suyu taşıran İsrail, Gazze'yi kasten susuz bırakarak salgın hastalığa yol açıyor." ifadesini kullandı.

Abbas, İsrail'in saldırılarıyla Gazze'deki su ve arıtma sistemlerini kasten tahrip ettiğini, Gazze'de yaşayan insanların Dünya Sağlık Örgütünün tavsiye ettiği su sınırının yüzde 2,5'ine ve hayatta kalma seviyesinin yüzde 20'sine erişebildiğini kaydetti.

filistin kizilayi
gazze
emel hastanesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir