Medimagazin logo

Eskiye de yeniye de plaket

Sağlık Bakanlığı tarafından sürdürülen 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' kapsamında Sinop'ta değişen teşkilat yapısı ardından, il genelinde ki hastanelerde görevi devreden ve hala görevlerine devam eden yöneticilere yönelik plaket töreni düzenlendi.
Eskiye de yeniye de plaket
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SİNOP-2003 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı tarafından sürdürülmekte olan dönüşüm programı kapsamında 663 sayılı yasanın uygulamaya konulmasıyla birlikte bakanlık merkez teşkilatındaki değişiklikler Sinop'ta da gerçekleşti. Bu kapsamda kurulan Sinop Kamu Hastaneler Birliği tarafından düzenlenen törenle daha önce teşkilata emeği geçenler başta olmak üzere hala görevlerini sürdüren hastane idarecilerine plaketleri verildi. Polisevi'nde gerçekleştirilen törene Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Haluk Ünver, Sinop Halk sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Tahsin Gökhan Telatar, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ferda Çalışkan, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Bekir Keser, Memur-Sen ve Sağlık-Sen Sinop Temsilcisi Atatürk devlet Hastanesi eski Müdür Yardımcısı Ramazan Açıkgöz ile il genelinde ki hastanelerin eski ve yeni başhekim, hastane müdürü, müdür yardımcıları ile başhemşireleri katıldı.


Törende konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz, sağlıkta dönüşüm programının önemine değindi. Dönüşümde sağlık teşkilatına büyük görevler düştüğünü dile getiren Vali Cengiz, "En önemli kriterlerden birisi, sağlık hizmetlerinin standartları. Biz en temel hizmetlerden biri olan sağlık hizmetlerini daha iyi, daha hızlı verebilirsek,vatandaşımızı aldıkları sağlık hizmetleri açısından memnun edebilirsek, devlet olarak üzerimize düşeni yapmış oluruz. Eskiden yurt dışına hasta gönderirken bu trafiğin geri döndüğünü görmek hepimizi mutlu ediyor. Yurt dışından da ülkemize tedavi olmak için gelen kişilerin olduğunu öğrenmek, sağlıkta geldiğimiz noktayı izah etme noktasında önemli bir gösterge. Yurt dışında çalışan bir Türk vatandaşı izine geldiğinde rahatsızlanırsa, çalıştığı ülkenin sigorta şirketi uçak göndererek vatandaşımızı alıp götürdüğünde ve tedavi ettirdiğinde bunu hep hayranlıkla karşılar ve Avrupa'da insana verilen değeri anlatırdık. Artık bizde aynı noktaya, belki daha da ileri bir seviyeye geldik. Avrupa ülkelerinin bir çoğu krizlerle mücadele ederken, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bulunduğumuz nokta hepimizin ve tüm kurumlarımızın başarısıdır. Bunda sağlık teşkilatımızın da mutlaka ciddi katkıları var. dönüşümün sağlık teşkilatında ki en önemli ayağı, hizmet odaklı, memnuniyet odaklı değişikliğin yapılmış olması. Bundan sonra performansa daha çok değer veren, Özel sektör mantığı ile memnuniyet ölçekli bir sağlık hizmeti düşünülüyor. Bunu bende çok önemsiyorum. Maalesef kamu hizmeti mantığı bazen insanları atalete, verimsizliğe düşürebiliyor. Artık dönüşümden sonra, gerek halk sağlığımız, gerekse genel sekreterliğimiz, gerekse sağlık müdürlüğümüz hizmetlerine tekrar tekrar bakmak, hizmetlerini gözen geçirmek durumunda olacak.
Başarının objektif kriterlere bağlanması önemsiyorum. Yeni yapılanmanın ülkemize ve ilimize yeni katkılar getireceğine inanıyorum. Genel sekreterimiz Ankara'dan geldi. bakanlık teşkilatını çok iyi tanıyor. bizim için iyi bir kazançtır diye düşünüyorum. kendisi uzun süre daire başkanlığı yapmış ve vizyon sahibi. Bu bizim için önemli bir kazanç olacaktır. Yeni yapılanmada üst düzeyde bir uyum istiyoruz. Hepinize başarı dolu. sağlıklı, mutlu görevler diliyorum. Tekrar yeni göreve başlayan arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyor, görevi devreden arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra devredilen ve devralınan görevler anısına plaket törenine geçildi. İlk plaket ve teşekkür belgesi Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bekir Keser'e verildi. Plaketlerin tamamı Sinop Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Haluk Ünver tarafından takdim edilirken, törende toplam 42 plaket ve teşekkür belgesi dağıtıldı.

eskiye
de
yeniye
de
plaket
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir