Medimagazin logo

Emekli cerrah kedilerini bırakmadı

Konya'da 2 ay önce emekli olan kalp cerrahı Prof. Dr. Sevim Karaarslan, 15 yıldır hastane bahçesinde beslediği kedileri için her gün hastaneye giderek onlara yiyecek götürüyor.
Kaynak: SABAH
 Emekli cerrah kedilerini bırakmadı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevim Karaarslan 2 ay önce çok sevdiği mesleğinden emekli oldu. Emekli olmasına rağmen 30 yıl çalıştığı hastaneye kedileri için her gün gitmeye devam ediyor. Prof. Karaarslan sırf kedilerine yemek servisi yapabilmek için aldığı otomobille hastane bahçesine girdiği anda onlarca kedi arabanın etrafını çeviriyor. Kararaslan da getirdiği yiyecekleri her gün yüzün üzerindeki kediye tek tek pay ediyor. Sokak kedilerini 15 yıldır beslediğini belirten Sevim Karaarslan, "Kedilere ayda 200 kilo tavuk eti, 150 kilo kuru mama ve 100 kutu konserve mama veriyorum. Maliyeti ayda yaklaşık 3 bin lirayı buluyor. Ben bu kedilere bakmayı bıraksam, biliyorum ki büyük bölümü bir süre sonra ölecek. Buna benim vicdanım razı olmaz" diye konuştu.

emekli
cerrah
kedilerini
bırakmadı
Yorum (7)
Frankie Bellevan
koskoca konya'da hayvan barınağı veya bu hayvanlara barınak yapma niyeti olan yok muymuş? taşıma suyla değirmen döndürmeye devam. hastane bahçesinde kedileri beslediği için hocayı şikayet eden olmamış mı? genelde hastane bahçesindeki hayvanları,kedi bile olsa sevmeyenler şikayet edenler mutlaka olur. mart ayına da az kaldı. kedilerde hareketlenme şimdiden başladı. yakında o kedilerin sayısı 100'ü bulur. hocamın maliyeti de haliyle artar. hocam hazırlıklı olsun.
0
Cevapla
alim
Eli bıçağa alışık ablamız steriliteyi düşünmedi mi hiç? O paraları daha yararlı bir yere harcama olanağı doğardı.
0
Cevapla
hasan ekim
Ben de yıllar önce mahallemizde aç kedi ve köpekleri doyurmk için çabalayınca ve başarılı olunca, bir süre sonra komşular şikayetçi oldu, senin yüzünden hayvanlar hazıra alıştı. Artık kediler yılan, çıyan, fare vs avlamaz oldu. Sokak köpekleri de çöp artıklarını eskiden şekerleme gibi yerdi, şimdi ise ekmek bile yemiyorlar,farelerin, yılanaların cirit attığı bir yer oldu,çöpçülerde gelmediğinden mahallemiz kokmaya başladı diye şikayet ettiler. Bazen, düşünüyorumda acaba doğal çevre daha mı iyi? Acaba biz insanlarda konsantre ve hazır yiyecekler değil de tabii yiyecekleri kopararak veya efor sarfederek elde etseydik, taş devri vs diyetlere gereksinim olurmuydu diye düşünüyorum. Aklıma birşey de geldi. ABD ve diğer batılı ülkelerde br sürü sokakta yaşayan açlık çeken insan var. Onların idarecileri de sırf Afganistana veya diğer riskli ülkelere gidecek asker vs bulunmaz diyerek bizim eski komşularımız gibi çıkarlarını düşündüklerinden sokakta kalan insanlara yardım etmiyorlar mı? Dünyayı kemiren pardon sömürenler için bunları doyurmak deve de kulak gibi değil mi? Ama o ülkelerde hayvanlara gayet iyi bakılıyor, sokak hayvanlarına bakıldığı gibi denizde sıkışan balinalar, yunuslar vs bile trilyonluk masraflarla kurtarılıyor. Bu paradoksun nedeni acaba ne olabilir ki?
0
Cevapla
aydin sinal
masallah hepside iyi beslenmisler,bende kedileri cok severim insanlarida kedileri sevenler,kedileri sevmiyenler diye ikiye ayiririm,evdede kedimiz var,ama hic sokak kedilerini beslemek aklima gelmedi,zaten hastahanenin yemek artigi kedilere yeterde artar bile.benim calistigim zaman Hacettepe hastahanesinin arka bahcesindeki kediler kaplan gibiydiler yalniz dikkat edin katküt yapmasinlar!!
0
Cevapla
Bedrettin alyamaç
Büyük fedakarlık!takdir ediyorum.Ancak şöyle bir soru aklıma geliyor 1-cerrah kardeşimiz kaç fakir insanı doyuruyor 2-burs verdiği öğrenciler varmıdır? ne yapiyim öyle aklıma geldi?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir