Medimagazin logo

"Eğitim seviyesi yüksek olanlar daha duyarsız"

Türk Kızılayı Alsancak Kan Alma Birimi’nde görev yapan Doktor Sabri Akar, kan bağışı çağrısında bulundu.
"Eğitim seviyesi yüksek olanlar daha duyarsız"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Kanın anlık değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirten Dr. Akar, 18-65 yaş arasında sağlıklı her bireyin kan bağışı yapabileceğini söyledi. Erkeklerin yılda 4, kadınların yılda 3 kez bağış yapabildiğini anlatan Akar, "Bir seferde bir ünite(470ml) kan alınmaktadır. Ayrıca, kan veren bağışçılarımıza kurumumuz tarafından teşekkür mesajı yollanmaktadır” dedi. Özellikle Ramazan ayında ve kış mevsiminde bağış oranının düştüğünü belirten Dr. Akar, şunları söyledi: “Bağışlar eski dönemlere göre daha iyi olsa da halen istediğimiz düzeyde değil. Oysa kan vermek kalp hastalıklarının önlenmesinde, varisin engellenmesinde, vücut hücrelerinin yenilenmesinde, boyun ve eklem ağrılarının iyileşmesinde önemli bir rol oynamaktadır.”

EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSEK OLANLAR DAHA DUYARSIZ
Eğitim seviyesi yüksek kişilerin kan bağışı konusundaki duyarsızlığına dikkat çeken Dr. Sabri Akar “Dileğimiz herkesin kan bağışı konusunda duyarlı olması ve düzenli kan vermesidir” dedi.

"eğitim
seviyesi
yüksek
olanlar
daha
duyarsız"
Yorum (1)
Özlem Sonkal
Eşimle ben geçen hafta hastanede yeni işe başlayan organ nakli koordinatörüne tüm organlarımızı bağışta bulunduk ama Kızılaya kan bağışlamak mı,asla!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir