Medimagazin logo

Dünyadaki ilk karbon nötr kanser ameliyatı gerçekleştirildi

Dünyanın ilk 'karbon sıfır’ cerrahi operasyonunun İngiltere’de gerçekleştirildiği açıklandı. West Midlands'daki Solihull Hastanesi'ndeki doktorlar, tamamen karbon nötr olan beş saatlik bir bağırsak kanseri ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirtti
Kaynak: ntv.com.tr
Dünyadaki ilk karbon nötr kanser ameliyatı gerçekleştirildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İngiltere’de doktorlar dünyadaki ilk karbon sıfır kanser operasyonunu gerçekleştirdiklerini duyurdu.

West Midlands'daki Solihull Hastanesi'ndeki doktorlar, tamamen karbon nötr olan beş saatlik bir bağırsak kanseri ameliyatı gerçekleştirirken, sağlık hizmetlerinde daha sürdürülebilir uygulamaların önü açıldı.

Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi (NHS), ülkenin toplam CO2 emisyonlarının yaklaşık yüzde 6'sını hastanelerin oluşturduğunu söylerken, cerrah Aneel Bhangu, NHS'nin orta ve uzun vadede insanların sağlığı üzerinde bir etkisi olacağını belirtti.

Karbonsuz ameliyat nasıl yapılır?

Ameliyat sırasında genel anestezi altında yapılan ve göbek deliğinden ince bir teleskopun karın içine sokularak karın içi organlarının görüntülenmesi olarak adlandırılan Laparoskopik işlemlerden kaynaklanan emisyonların yüzde 80 oranında azaltıldığı belirtilirken, kullanılan enerji iki cerrahın bisiklet çevirmesinden karşılandı.

Bununla birlikte doktorlar karbon ayak izlerini dengelemek için hastane arazisine üç ağaç diktiler.

Birmingham Üniversitesi, NHS'nin ekip tarafından da dünyada bir ilk olduğuna inanılan "ilk belgelenmiş net sıfır operasyonunu" tamamlamak için cerrahlarla birlikte çalıştığını söyledi.

 


 

ingiltere
sifir karbon
kanser operasyonu
ameliyat
Yorum (1)
Has Odabaşı
bizde olsa o iki pedal çeviren tohtur için "git aile hekiminden bisiklet pedalı çevirebilir" raporu al getir derlerdi. aile hekimi de git kardiyolojiden rapor al gel rapor düzenleyeyim derdi. neyse ki o 2 tohtur perop :) "mi" geçirmemiş. mazallah birşey olsa, tüm ekip tck:257 den yargılanırdı....
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir