Medimagazin logo

Döner sermaye yönetmeliği’ne dava

Sağlık-Sen döner sermaye yönetmeliğinin bazı ibarelerinin iptali istemiyle Danıştay’da dava açtı.
Döner sermaye yönetmeliği’ne dava
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Söz konusu yönetmelikte yer alan maddelerin hukuka aykırılık içerdiği gerekçesiyle açılan dava dilekçesinde; Vekâleten görevlendirilenlerin vekâlet edilen kadro veya görevleri için öngörülen “Tavan Ek Ödeme Katsayısı” ile “Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı”ndan yararlandırılması, vekâleten görevlendirilenlerin vekâlet edilen kadro veya görevleri için öngörülen ek ödeme matrahından yararlandırılması, ek ödemenin gelir vergisinden muaf olması, ek ödemelerin 6 aya kadar dağıtılabilme süresinin kısaltılması, hekim dışı personelin hakettiği döner sermayeyi alabilmesi için tavan şartının kaldırılması taleplerine vurgu yapıldı.

MEMİŞ: DÜZENLEMELER, MAĞDURİYETLERİN GİDERİLEREK İŞ BARIŞININ SAĞLANMASINA DÖNÜK YAPILMALIDIR

Kazanılmış hakları yoksayan bir düzenlemeyle karşı karşıya olduklarını ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, çalışanların kazanılmış haklarının geri alınması anlamı taşıyan bu düzenlemenin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Memiş, yönetmelikte özellikle döner sermaye ile ilgili toplu sözleşmede karar altına alınan hiçbir düzenlemeye yer verilmemiş olduğunu dile getirerek, “01.06.2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 29.05.2012 tarih ve 2012/1 karar numaralı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararının sağlık ve sosyal hizmet koluna ilişkin hükümlerinin ilgili kısımları yönetmeliğe eklenmelidir. Yönetmelikte, bazı hususlara hiçbir şekilde değinilmemiş ve yapılan bazı düzenlemeler ise personelin tamamını kapsamamaktadır. Yönetmeliğin, bu haliyle personelin mağduriyetine sebebiyet vereceği ortadadır. Yönetmelikler ve yapılan düzenlemeler, mağduriyetlerin giderilerek iş barışının sağlanmasına dönük olması gerekirken, yapılan düzenlemeler “dağın fare doğurması” deyimini akla getirmektedir.  Hukuka aykırılık içeren ilgili hükümler konusunda acilen yeniden düzenleme yapılarak eksiklikler giderilmelidir” dedi. 

döner
sermaye
yönetmeliği’ne
dava
Yorum (5)
Sezen
Bir Allah'ın kuruşu Döner ödemesi alamayan 6000 civarında sağlıkçı var, SB bunlara üvey evlat muamelesi yapmaya devam ediyor..
0
Cevapla
erhan dr
bu dönersermaye yönetmeliği ilk önce isminden belli olarak iğrenç. dönermiş sermayeymiş. ne işi var 15 yıl yüksek tahsil yapmış olan bu zümrenin bu saçmalığa itaat etmeye. ayakları baş yapmışlar,başları ayak.. döneri de alın sermayeyide alın bi yerinize koyun.. hey siyasetsiciliğe sığınan vasıfsız insanlar.. karşınızda bu ülkenin en vasıflı en zeki insanları var. hiç bi halt olmadığınızı kendiniz de biliyorsunuz. tarih şeridinde bunun hesabını vereceksiniz
0
Cevapla
Şahin
Bu döner sermaye yönetmeliğini bu hali ile çıkaranı kendi vicdanına havale ediyorum. 6 yıllık eğitim alana garanti maaş(6.000-10.000). 14 YIL eğitim(6 yıl üniversite+5yıl ihtisas+ 3 yıl yan dal)alana 2.000 TL Maaş+ Hastanede para varsa döner yada iskender.Doktorlar dışında performansa göre geçimini sağlayan bir kurum daha varsa yarın istifa ediyorum.Performansın hastalara, bütçeye ne kadar çok zarar verdiğini sağır sultan bile duydu(gereksiz yatışlar, gereksiz ameliyatlar,gereksiz tahliller vs,vs.) . Biz Hekimleri bu hale getirenleri tekrar düşünmeye davet ediyorum.Eskiden yurdumun zeki Doktorları Kardiyolog,Jinekolog olmak isterdi şimdi hepsi Biyokimya uzmanı olmak istiyor.Yakın zamanda eşimizi muayene edecek jinekolog bulamayacağız.TUS puanlarına bakıp bu performans denen geri zekalı sistemi Tıpdan uzak tutun.İnsan sağlığı için performansa HAYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIRRRRR.
0
Cevapla
Mehmet
döner tamamen kaldırılmalı, insanca, hakça bir ücret sistemi getirilmelidir..
0
Cevapla
Cengiz
Sadece döner değil, performans da kaldırılmalı, binlerce hekimin mağduriyeti acilen giderilmelidir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir