Medimagazin logo

Doktorları hedef alan imama disiplin cezası verildi!

Konya Kayalar Camisi’nde doktorları hedef aldığı için açığa alınan imam Ahmet Gür’e disiplin cezası verildi ve yer değişikliği yapıldı
Kaynak: Cumhuriyet - Mehmet Oflaz
Doktorları hedef alan imama disiplin cezası verildi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konya Şehir Hastanesi’nde 6 Temmuz 2022'de görevi başında katledilen Dr. Ekrem Karakaya’nın ardından, doktorlar 2 günlük iş bırakma eylemine giderken Konya Kayalar Camisi imamı Ahmet Gür cuma hutbesinde doktorları hedef almıştı.

İmam Gür,Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi, ‘Git bugün grevdeyiz’. Öldürmez misin sen? Dövmez misin? Sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim ifadelerini kullanmıştı.

Kamuoyunun tepkisi sonucunda Gür açığa alınmıştı. Konya Valiliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Gür hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Disiplin cezası verildi ve yer değişikliği yapıldı

Cumhuriyet, imam Ahmet Gür’ün akıbetini öğrenmek için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvuru yaptı. Bu süreçte soru, ilk olarak Konya Valiliği’ne sevk edildi. Valilik, soruyu Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönlendirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı da Selçuklu İlçe Müftülüğü’ne iletti.

Müftülüğün yanıtında, “Müracaatınız değerlendirilmiş olup, adı geçen hakkında tahkikat neticesinde disiplin cezası ile tecziye edilmiş, ayrıca yer değişikliği yapılmıştır” denildi.

Selçuklu İlçe Müftülüğü’nden Cumhuriyet’e yapılan açıklamada ise imam Ahmet Gür’ün Gümüşhane’nin Şiran ilçesine gönderildiği belirtildi.

 

doktor
imam
ahmet gur
konya sehir hastanesi
is birakma eylemi
Yorum (5)
yetmez
verilen ceza bu sözlere çok az, yetmez... böyle böyle gidiyor doktorlar....
13
Cevapla
uzman
şiddetle mücadele hepsi bu muydu ? nereye tayin edilmiş belki daha iyi yere gitmiştir. bu işin ceza davası ne durumda ? anayasada toplu yerlerde birilerini öldürmeye provake etmenin cezası yok mu ? merak ettim. hukukçu arkadaşlar ne dersiniz ?
12
Cevapla
HALİT YAŞAR
zati muhteremi̇ yakinda müftü olarak bi̇r yerlere atayabi̇li̇rler...hi̇ç ki̇mse şaşirmasin
13
Cevapla
Maestro
i̇mam diye bu kadar yükleniyonuz demi adama..yoksa derdiniz adam değil de temsil ettiği makammı.ettiği yanlış,temsil ettiği makamı bağlamaz..
Cevapla
yüklenme
imam diye yüklenmiyoz adama. "öldürmez misin sen? dövmez misin? sövmez misin?" bunları söylediği için yükleniyoz. yanlız yer değişikliği neden yapılıyor,anlamadım.ödül mü ceza mı, ne ? yer değişikliği yapılınca bi daha böyle şeyler söylemicek mi ?
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir