Medimagazin logo

Doktorlar örnek oldu, organlarını bağışladılar

1-9 Kasım tarihleri arasında her yıl gerçekleştirilen Organ Bağışı Haftası dolayısıyla iki önemli kuruluş ciddi bir çalışma yaptı.
Doktorlar örnek oldu, organlarını bağışladılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastanede bağış standı kurulurken, organlarını ilk bağışlayanlar doktorlar ve hastane çalışanları oldu.

Özel Yaşam Hastanesi girişinde oluşturulan stantta, organ bağışları ile ilgili işlem yapan ve bağış yapanlara kimlik düzenleyen Elbistan Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BÖBREKDER) Başkanı Duran Sungur, birçok hayatın kurtulmasına vesile olacak bu örnek çalışmaya destek veren herkese teşekkür etti.

Sungur, “Elbistan’da örnek olacak bir çalışma yapıyoruz. Yaşam Hastanesi bünyesinde bir stant oluşturduk ve bağış yapmak isteyenlere yardımcı oluyoruz. Organ bağışı yapmak isteyenleri kayıt altına alıyoruz ve kendilerine bağış kartı takdim ediyoruz. Bağışın ne kadar önemli bir olay olduğunu, ancak organ nakli bekleyenler yakından bilir. Bir gün herkesin organ nakline ihtiyacı olabileceğini unutmamamız gerekiyor.” dedi.

Vatandaşların, ilk etapta şüpheyle yaklaştıklarını aktaran Sungur, “Durumu vatandaşlarımıza özetliyoruz. İkna olanları kayıt ediyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, kendilerine verilen kartları üzerlerinde taşımalarıdır.

Öte yandan, Özel Yaşam Hastanesi yetkililerine de gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz. İlk organ bağışını onlar yaptı ve herkese örnek oldular.” görüşünü aktardı. 2 gün boyunca açık kalacak olan organ bağışı standında, Özel Yaşam Hastanesi Başhekimi Erkan Çetin, Dâhiliye Uzmanı Dr. Ulvi Özsoy, Ürolog Dr. Necdet Kızılkaya ilk organlarını bağışlayan isimler oldu. Hastane çalışanları ile vatandaşlar da bağışta bulundular.



 

doktorlar
örnek
oldu
organlarını
bağışladılar
Yorum (2)
ey
Dr lar bu memlekete herşeylerini bağışladılar ki--tek tek organlara ne gerek var
0
Cevapla
Frankie Bellevan
Organ Bağışının gerçekten gerekli olduğuna inanıyorlarsa,Sağlık Bakanlığı teklif etsin, AKP hükümeti mecliste zorunlu organ bağışı yasası çıkarsın.Yasa çıkarmak kendileri açısından,istemediğimiz onlarca KHK çıkarırken zor olmasa gerek.Diğer partilerin bu konuda sorun çıkaracağını sanmam,doğrusu bu konuda AKP den şüpheliyim.Aksi takdirde bu tip gösteriler reklamdan öteye gitmiyor.Kim öle,kim kala.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir