Medimagazin logo

Doktor başkan doktora şiddetti kınadı

Kocaeli Tabipler Odası Başkanı Kemal Kaşmer İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ makamında ziyaret etti.
Doktor başkan doktora şiddetti kınadı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Meslektaşı olan Başkan Doğan’ı makamında ziyaret eden Kaşmer’in gündeminde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vardı. Konuyu ayrıntıları ile bir kez de Tabibler Odası Başkanı Kemal Kaşmer ‘den dinleyen Başkan Doğan “şiddetin mazereti olamaz. Doktora, sağlık çalışanına yapılan şiddeti kınıyorum” dedi.

Artan şiddet olaylarını ve son durumu Başkan Doğan ile paylaşan Kocaeli Tabipler Odası Başkanı Kemal Kaşmer “ en son Yenimahalle Sağlık Ocağı ve Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nden bir meslektaşımız şiddete maruz kaldı. Biz tıbbi yöntemlerle elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bunun dışında elimizden gelen bir şey olmaz. Hastaların ve yakınlarının bunu bilmesi ve duyarlı olması gerekir. Tıbben mümkün olmayan şeyler yapmamız mümkün değil” diyerek Başkan Doğan’dan konu ile ilgili destek istedi.

Nazik ziyareti ve bu hassas konuyu gündeme getirdiği için Kocaeli Tabipler Odası Başkanı Kemal Kaşmer’e teşekkür eden Başkan Doğan “ bu tür şiddet eylemlerini hem hekim olarak hem de insan olarak kınıyor ve bu duruma çok üzülüyorum. İnsan hayatı için çalışan doktorlar, sağlık personelleri mesleklerini gönüllülük ile yapan insanlar. Bu kimselerin emeğini parayla ölçmek mümkün değildir. İnsan sağlığı ile uğraşan birinin emeğini parayla nasıl ölçeceksiniz. Bu kimselere karşı yapılan şiddet insanımıza, bizim gibi toplumlara yakışmaz. Bu dehşet verici eylemi gerçekleştirenlerin hiçbir mazereti olamaz. Yanlış teşhis ya da tedavi kuşkunuz varsa yapılacak yol bellidir. Yasalar size bu hakkı tanır. Ancak bunu şiddetle çözmeye çalışmaz kabul edilemez. Bu olaylar toplumumuzda görülen münferit olaylardır. Ancak hiç yaşanmaması gerekir. Türk toplumu doktoruna sağlık çalışanına sahip çıkmalıdır. Şiddet gösterene herkes karşı çıkmalıdır” dedi.

doktor
başkan
doktora
şiddetti
kınadı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir