Medimagazin logo

Derya Sert'in hamileliği sonlandırıldı

Dünyanın kadavradan rahim nakli yapılan ilk hastası Derya Sert'in 8'inci hafta sonundaki kontrolünde embriyo kalp atışlarının izlenmemesi üzerine gebeliği sonlandırıldı.
 Derya Sert'in hamileliği sonlandırıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığında görevli Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, rahmi olmadığı için hamile kalamayan ve rahim nakli yapılan Derya Sert'in hamilelik süreciyle ilgili bilgi verildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
"Dünyanın kadavradan rahim nakli yapılan ilk hastası Derya Sert'in 8'inci hafta sonundaki kontrolünde embriyo kalp atışlarının izlenmemesi üzerine gebeliği sonlandırılmıştır. Hastanın genel durumu iyidir ve evinde istirahat etmektedir. Uygun şartlarda hazırlıkları tamamlandığında tüp bebek tedavisine devam edilecektir."

Rahmi olmadığı için hamile kalamayan 23 yaşındaki Derya Sert'e, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın başkanlığındaki ekip tarafından 8 Ağustos 2011'de gerçekleştirilen ve 7 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakledilmişti.

Sert'e 2 Nisan'da embriyo transferi yapılmış ve 12 Nisan'da da gebelik sonuçlarının olumlu olduğu yönünde açıklama yapılmıştı.

son
daki̇ka:
derya
sert'in
hamileliği
sonlandırıldı
Yorum (23)
aydin sinal
bu is artik magazin basina düstü yakinda"Yalan Rüzgarlari" gibi bir dizide yaparlarsa hic sasmam, Batida Tipbi calismalar,tedaviler,ameliyatlar Tip dergilerinde yayinlanir,Türkiyede renkli bulvar gazetelerin cerezi oluyor.Yakinda rahmide alindigi haberide cikarsa hic sasmam.Zaten aciklama yapanlar arasinda jinekologda yok,demekki ihtiyac yok
0
Cevapla
halim harap
Aydın abi, Türkk tıbbına ve Türk doktorlarına neden bu kadar düşmansın? Bir sıkıntın mı var abi? Her haberin altına damlayıp bizlere fırça atmandaki amacın nedir abi?
0
Cevapla
dr
Aydın bey,lütfen bir gün de olumlu-yapıcı bir eleştiri yapın.
0
Cevapla
aydin sinal
halim karap benimki senden harap kardesim,eger yazdiklarimi sindirerek okursan ben "Türk" tipbina degil tiptaki sensasyonculara,paragözlere,kendini yari tanri görenlere,esasinda bos bidon olup hasbel kader yükselip calisma arkadaslarini ezenlere karsiyim.Bir Türk tip dergisine yazdigim icin böyle algiliyorsun.40 sene Almanyadaki anestezi ve yogun bakim meslek hayatim bunlarla ugrasmakla gecti,yaglama,yikama anestesistler gibi huzur bulmadim ama her calistigim hastahanede taktir edildim.Bilgi,caliskanlik,tecrübe Almanyada her zaman taktir edilir,bunlari kazanman yorucudur ,kazandiktan sonra bunlar bir zirh gibi seni tip dünyasindaki "showman"lerden her zaman korurlar.Türkiyedeki isim yapmis,Seda Sayin show un müdavimi olan hekimlarin kimler oldugunu bilirsiniz,ama ne yazikki degil tenkit etmek hekimler dünyasinin büyük cogunlugu onlar gibi olmaya can atarlar,Ortadoguda san,söhret ve servet bu yollarla elde edilir,yoksa alinteri ve bilimle degil.Sende bir tasra hastahanesinde hekim ol ama renkli magazin medyasina malzeme olma derim sevgili kardasim,ayrica frankfurtan selamlar,almanya hakkinda meraklariniz olursa sorun,cevaplayayim.
0
Cevapla
Cübbelidoctorhoca
Prof. Dr. Mustafa Ünal bir jinekolog, bay Almanya'da yaşayan hekim Aydin
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir