Medimagazin logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm kamu görevlilerinin ücretlerinde seyyanen artış yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meydanlarda söz verdiğimiz üzere en düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz. Tüm kamu görevlilerinin yılık ücretlerinde enflasyon farkı dahil, ilave olarak seyyanen net 8 bin 77 liralık artış yapıyoruz. " dedi
Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm kamu görevlilerinin ücretlerinde seyyanen artış yapıyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, kabinenin göreve başlamasından bu yana geçen bir aylık sürede pek çok müjdeyi paylaştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Asgari ücretlilerimizi sevindiren artıştan sonra dün 6 aylık enflasyon oranının belli olmasıyla memur maaş düzenlemesini Meclisimizin takdirine sunduk. Meydanlarda söz verdiğimiz üzere en düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz. Tüm kamu görevlilerinin yılık ücretlerinde enflasyon farkı dahil, ilave olarak seyyanen net 8 bin 77 liralık artış yapıyoruz. Ortalama memur maaşını 25 bin 15 liraya çıkarıyoruz. Tarihin en yüksek zamlarından olan bu düzenlemenin tüm memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Emeklilerin beklentilerini göz ardı etmediklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin 5 ay önce yaşadığı deprem gerçeğine rağmen ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getirdik, getiriyoruz. Kamuoyunda EYT olarak bilinen emeklilikte yaşı bekleyenler meselesini çözüme kavuşturduk. Böylece 2 milyon 250 bin vatandaşımızın taleplerini karşılamış olduk. Yine geçtiğimiz aylarda en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükseltmek suretiyle bu konudaki hassasiyetimizi ortaya koyduk. Malumunuz dün enflasyon oranı netleşince emeklilerimizin alacağı yeni maaşları da belli oldu. Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Hazine ve Maliye Bakanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız çalışmalarına başladı. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız. 85 milyonun her bir ferdinin refahını, gelirini ve huzurunu artırma mücadelemizi hız kesmeden devam ettireceğiz."

seyyanen artis
cumhurbaskani erdogan
memur maasi
Yorum (5)
Yaşar Bülent
daha az maaş alanlara daha çok zam yapılarak neredeyse 30 yıl çalışıp birçok sorumluluk alanla dün işe giren aynı maaşı almaya başladı.ülkeye sosyalizm geldi de haberimiz mi yok?
42
Cevapla
A.İ
reise sonsuz teşekkürler. maaş +sabit + temel : 56 bin lira teşvik : 35 bin mesai dışı döner: 20 bin nöbet ve icap: 14 bin toplam maaş: 125 bin lira. daha ne olsun
6
Cevapla
Nur
@a.i̇ yok böyle rakamlar...amacınız akp propagandası yapmak çok belli...
12
Cevapla
A.İ
@nur hangi rakam yanlış
1
Cevapla
Giray Ataman
sayın cb maaşına yapılan zamla emekli memura yapılan zam arasında uçurum oluştu. oysa şimdiye kadar memura ve emeklisine yapılan zamlar eşit oranda oluyordu, ilk kez böyle büyük bir yanlış yapıldı. düzeltilmesini bekliyoruz.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir