Medimagazin logo

Cinsel saldırı hükümlüsü profesöre veterinerlikten men kararı

Ankara Veterinerler Odası, sahibi olduğu hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'ye (23) cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla 9 yıl hapse çarptırılan Prof. Dr. H.B'nin meslekten men edilmesi ve diplomasına el konulması için karar aldı. Oda, kararı onaylaması için dosyayı Türkiye Veteriner Hekimler Birliği'ne gönderdi
Kaynak: DHA
Cinsel saldırı hükümlüsü profesöre veterinerlikten men kararı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Veteriner Prof. Dr. H.B., Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde öğretim üyesi olduğu 2019 yılının Nisan ayında, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. B., daha sonra savcılık tarafından resen tahliye edildi. 

Cinsel saldırı zanlısı profesör tutuklandı

İdari soruşturma kapsamında, üniversitedeki görevinden alınan B. ile yardımcısı veteriner hekim S.D hakkında 'nitelikli cinsel saldırı', 'cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma', 'tehdit' ve 'hakaret'; Ç.B.’nin olay sonrası götürüldüğü jinekolog Dr. H.Ş hakkında da 'delilleri yok etmek' suçundan dava açıldı. 

Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 22 Haziran’daki karar duruşmasında sanık H.B, ‘cinsel saldırı’ suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, kararla birlikte B.’nin tutuklanmasına hükmetti. Sanık S.D ile H.Ş ise beraat etti.

Ankara Veterinerler Odası men kararı aldı

Ankara Veterinerler Odası Yönetim Kurulu, H.B'nin hapis cezası almasının ardından durumu değerlendirmek için 28 Temmuz’da toplantı yaptı. Kurul toplantısının ardından B. Ankara Veterinerler Odası Haysiyet Divanı’na sevk edildi. 

Veteriner hekime tecavüz iddiası davası: Sanığın daha önce de cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi

Burada oy çokluğu ile alınan kararla B’nin, 6343 sayılı 'Veteriner Hekimliği Mesleğinin İcrasına İlişkin Kanun'un 6’ncı maddesine göre diplomasına el konulmasına ve meslekten men edilmesine karar verildi. Oda, kararı onaylaması için dosyayı Türkiye Veteriner Hekimler Birliği'ne gönderdi. Türkiye Veterinerler Hekimler Birliği Yüksek Haysiyet Divanı’nın ilerleyen günlerde toplanarak kesin kararı vermesi bekleniyor.

ankara veterinerler odasi
veteriner
turkiye veteriner hekimler birligi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir