Medimagazin logo

Çin'de çocuklar arasındaki solunum yolu hastalıklarındaki artış DSÖ'yü endişelendiriyor: Yeni bir pandemi mi?

Çin'in kuzeyinde çocuklarda görülen solunum yolu hastalıklarındaki kayda değer artış, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) endişe ve incelemelerine yol açtı. Çoğunlukla influenza ve RSV gibi bilinen virüslere atfedilen hastalıklar bazı hastaneleri bunaltmış durumda. Yeni bir pandemi korkusuna rağmen, sağlık uzmanları ve DSÖ bu vakaların COVID kısıtlamalarının sona ermesi ve çocuklar arasında önceden bağışıklık olmaması nedeniyle ortaya çıktığını öne sürüyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Çin'de çocuklar arasındaki solunum yolu hastalıklarındaki artış DSÖ'yü endişelendiriyor: Yeni bir pandemi mi?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Kuzey Çin'de şu anda özellikle çocuklar arasında solunum yolu hastalıklarında önemli bir artış yaşanıyor. Bu gelişme, potansiyel yeni bir pandemi tehdidine ilişkin çevrimiçi spekülasyonlara yol açtı, ancak Çinli sağlık yetkilileri enfeksiyonların zaten bilinen virüslerin bir karışımından kaynaklandığını belirtti.

13 Kasım'da Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, özellikle çocuklarda görülen bu artışı COVID kısıtlamalarının sona ermesi, soğuk mevsimin başlaması ve influenza, mikoplazma pnömonisi, solunum sinsityal virüsü (RSV) ve SARS-CoV-2 gibi bilinen patojenlerin dolaşıma girmesiyle ilişkilendirerek bildirdi. Bildirilen semptomlar arasında ateş, öksürük olmaksızın akciğer iltihabı ve pulmoner nodüller yer alıyor.

Vakalarda artış bekleniyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Çin'den özellikle çocuklar arasında görülen "teşhis edilmemiş zatürre" vakaları hakkında daha fazla bilgi talep etti. Pekin, olağandışı ya da yeni patojenlerin tespit edilmediğine dair güvence verirken, DSÖ kışın gelmesiyle birlikte bu tür hastalıklarda artış beklendiğini kaydetti.

Uzmanlar bu artışı birkaç faktöre bağlıyor: COVID kısıtlamalarının sona ermesi, kışın gelmesi ve çocuklarda önceden bağışıklık olmaması. Çin'deki kapsamlı sokağa çıkma kısıtlamalarının önemli ölçüde 'sokağa çıkma kısıtlamasından çıkış' enfeksiyon dalgalarına yol açmış olabileceği belirtiliyor. Kesin bir teşhis için daha fazla bilgiye ihtiyaç olduğunu vurgulanırken ancak yeni bir virüsün neden olma olasılığı düşük görülüyor.

DSÖ, etkilenen bölgelerdeki insanlara solunum yolu hastalıklarından kaçınmak için aşılama, semptomlar ortaya çıkarsa izolasyon ve gerektiğinde maske takma gibi standart önlemleri almalarını tavsiye ediyor. Şu anda, bu bilgilere dayanarak Çin'i içeren herhangi bir seyahat kısıtlaması önerilmedi.

DSÖ, artan solunum yolu hastalıklarına ilişkin Çin'den bilgi istedi

 

dso
cin
solunum yolu hastaliklari
pandemi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir