Medimagazin logo

Çalışma saatleri değişecek mi? Öneri Meclis'te kabul edildi

Bir süredir gündemde olan 'çalışma gün ve saatlerine' ilişkin öneri, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
Kaynak: CNN Türk
Çalışma saatleri değişecek mi? Öneri Meclis'te kabul edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu 'çalışma gün ve saatlerine' ilişkin grup önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu kapsamda, Türkiye genelinde çalışma saatleri ve günlerine dair değişiklikler yapılmasını içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi onaylandı.

Çalışma saatlerine dair detaylar henüz netleşmemekle birlikte, mevcut uzun mesai saatlerinin kısalmasına yönelik beklentiler arttı.

Öneri, aynı zamanda çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesini içeriyordu.

Genel Kurul'un çalışmalarına 16 Ocak Salı günü başlaması beklenirken, Türkiye'de çalışma saatleri ve günlerine dair resmi bir açıklama yapılıp yapılmayacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

calisma saatleri
tbmm
meclis
Yorum (6)
nevzat kulukçu
zaten geri kalmış ülkeyiz daha çok çalışmamız lazım. özellikle hastalara daha iyi bakım için hekimlerin haftada 6 gün günde 10 saat çalışması lazım. sen restoranda balık keyfi yaparken hastaların inim inim inlemesi hipokrat yeminine aykırı. bir de acil servislere kahve ve sandviç otomatı şart.
9
Cevapla
İsmail yetenek
özellikle dr ların iş yükünden dolayı haftada 4gün ve saat 10-15 arası çalışması lazım.hakkaniyetli olmak gerekir se..
3
Cevapla
E,C.
nevzat bey güzide tıp fakültelerimiz hemen başlayın. hekim olun prof olun, kanser ameliyatı yapın. hiç kimse aile hekimliği kullanmasın , 7 /24 polikliniğe kalın.
2
Cevapla
erkan uçlar
@nevzat kulukçu kesinlikle. hatta ayakların zincir vurulup, günde 3 kez de kırbaçlanmalarıda yerinde olur.
6
Cevapla
Kemal Sayar
birinci basamakta çalışma saatleri 8:30/12:30- 13:30/17:30 olarak uygulanıyor. hastanelerde farklı bir uygulama var. bu ikiliğinde giderilmesi lazım.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir