Medimagazin logo

Bölgeye hitap edecek şekilde rehabilitasyon hastanesi yapacağız

''Sağlıkta Dönüşüm Sivas İl Değerlendirme Toplantısı'', Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Bölgeye hitap edecek şekilde rehabilitasyon hastanesi yapacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Akdağ, kentteki bir restoranda basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivas'ta Sağlık'ta Dönüşüm Programı çerçevesinde çok ciddi mesafe aldıklarını söyledi.
    

Sivas'ta eksikleri de tespit ettiklerini ifade eden Akdağ, ''Çünkü dönüşüm programının karakteri budur. Sağlıkta Dönüşüm Programı, politikalar geliştirmek, bunları uygulamak, yerinde değerlendirmeler yapmak, bu değerlendirmeler sonucunda da yeniden kararlar alarak bunları uygulamaya geçirmek şeklinde hep yoluna devam etti. Hükümetimizin sağlıktaki başarısının altında yatan önemli sebeplerden biri de bu metottur. Bu metodu, bugün değerli Bakanımız İsmet Yılmaz ile Sivas'ta da gerçekleştirdik'' diye konuştu.
    
     -''Bölgeye hitap edecek şekilde rehabilitasyon hastanesi yapacağız''-
    
     Bakan Akdağ, sağlık personelinden geri bildirimler aldıklarını ve geniş bir katılımla toplantıyı gerçekleştirdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:
    

''Sivas'ta sağlık hizmetlerini masaya yatırdık ve değerlendirdik. Sivas'ta en önemli işlerimizden birisi, buradaki bölge eğitim hastanemizin bir an önce yapılıp tamamlanması olacak. Biraz arsa ihtiyacımız da var. Yine bölgeye hitap edecek şekilde bir rehabilitasyon hastanesi yapacağız. Özellikle Tokat'a ve Sivas'a hitap edecek şekilde. Bu hastanenin ayrı bir mekanda değil de 600 yataklı yeni yaptığımız hastanenin yanında bir kampüsün içinde olmasını arzu ediyoruz.''
    

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da Sivas'ta bugün alınan sağlık hizmetinin geçmişle kıyaslanamayacak kadar iyi durumda olduğunu, ancak bunun da yetmeyeceğini söyledi.
   

  Yılmaz, ''Biliyorsunuz ki, halkımızın sağlıkta memnuniyet oranı tüm Türkiye'de yüzde 75 oranında. Ama istiyoruz ki, sağlıkta bu memnuniyeti yüzde 99'a, yüzde 100'e çıkaralım. Yani tek bir kimse dahi bizden aldığı sağlık hizmetinden bir memnuniyetsizlik ifade eder durumda olmasın'' diye konuştu.

sivas
recep akdağ
sağlıkta dönüşüm
il değerlendirme toplantısı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir