Medimagazin logo

Bebekleri hasta olan anneler, devlet misafirhanesinde ücretsiz kalacak

Bursa Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi’nin, ‘Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören bebeklerin anneleri çok yakında Tapu Kadastro Vakfı (TAKAV) Misafirhanesi’nde ücretsiz konaklayabilecek. TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in önerisine sıcak yaklaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TAKAV ile protokol imzalanması için bürokratlarına talimat verdi.
 Bebekleri hasta olan anneler, devlet misafirhanesinde ücretsiz kalacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Zeki Eker, Çekirge’deki TAKAV Misafirhanesi’nde inceleme yaptı ve kurumun Müdürü Rıdvan Gültekin’den misafirhanenin mevcut durumu ile ilgili bilgiler aldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi’ne çok yakın olan TAKAV Misafirhanesi’nin bebekleri ile ilgilenmek için Hastanede zaman geçiren annelerin dinlenmesi ve konaklaması için uygun olduğunu söyledi. Başkan Altepe, “Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin beni arayarak, hastanenin yoğun bakım ünitesinde kalan bebeklerin annelerinin büyük sıkıntı çektiğini aktardı. Ardından uzun vadede bölgedeki diğer hastanelerin refakatçılarının de yararlanabilecekleri bir Hasta Yakınları Oteli yapma fikri ortaya çıktı. Kısa vadede ise annelerin TAKAV Misafirhanesi’nden yararlanmalarının uygun olacağını gördük” diye konuştu.

Başkan Altepe, ilk etapta misafirhanenin her gün 10 odasının Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi, ihtiyaç halinde de oda sayısının arttırılması yönünde görüş birliğine vardıklarını söyledi. Başkan Altepe kurumun tamamının Büyükşehir Belediyesi’ne kiralanması fikrini de tartıştıklarını belirterek, “Ben Genel Sekreterimize TAKAV ile görüşerek protokol hazırlanması talimatı verdim. En kısa sürede bu konuyu çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’de yaptığı açıklamada yoksul ve yardıma muhtaçların tüm sorunlarını çözme gayreti içinde olduklarını söyledi. Milletvekili Hüseyin Şahin AK Parti’nin yerel ve genel iktidarının vatandaşların her soruna çözüm üretebilmek için, uyumla çalıştığını belirterek, “AK Parti iktidara geldiğinde sosyal güvencesi olmayanlar hastanelerde rehin kalıyorlardı. Ambulans bile bulunmuyordu. SSK ve Emekli Sandığı mensupları ayrı hastanelerden hizmet alabiliyordu. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk talimatı, ‘Bundan sonra hiç kimse hastanelerde rehin kalmayacak’ oldu. AK Parti kadroları da Başbakanımızın liderliğinde çalışarak Türkiye’de sağlık devrimi yaptılar” şeklinde konuştu.

Türkiye’de kara ambulanslarına hava ambulanslarının da eklendiğini, paletli ambulanslar ile kötü hava koşullarında da hizmet verildiğini, herkesin dilediği hastanede tedavi edildiğini vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin şunları kaydetti: “Şimdi zor durumdaki hasta yakınlarımıza da kol kanat geriyoruz. Sosyal Belediyecilik alanında önemli çalışmalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe önerimize olumlu yaklaştı. Bu konuda Ankara’daki işleri ben takip edeceğim. Sayın Altepe’nin desteği ile el birliğiyle, Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza atacağız. Sürecin hızla yürümesi için gerekenler yapılacak. AK Parti kadroları Sayın Başbakanımızın ifadesi ile kimsesizlerin kimi olmaya devam edecek.”

bebekleri
hasta
olan
anneler
devlet
misafirhanesinde
ücretsiz
kalacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir