Medimagazin logo

Başbakan Erdoğan: 29 şehir hastanesi kurulacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2012 yılındaki ekmek israfının 2011 yılına göre artış gösterdiğine dikkati çekerek, "Maalesef, günde 6 milyon adet, yılda 2 milyar adet ekmek, çöpe gidiyor. Parasal olarak ifade edildiğinde, yılda 1,5 milyar liralık bir kaynak çöpe atılıyor" dedi.
Başbakan Erdoğan: 29 şehir hastanesi kurulacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Başbakan Erdoğan, televizyon kanallarında yayınlanan "Millete Hizmet Yolunda" konuşmasında, gündemdeki konuları değerlendirdi. Sözlerine, yarıyıl tatiline giren öğrencileri tebrik ederek başlayan Erdoğan, "Başarılı öğrencilerimize başarılarının devamını; karnelerinde kırıklar olan öğrencilerimize de, ikinci dönemde çok çalışmak suretiyle bu kırıkları telafi etmelerini diliyorum" dedi.

Ocak ayında ekonomide üst üste gelen başarıların yaşandığını ifade eden Erdoğan, bu yıl ilk olarak İstanbul'da, Florence Nightingale Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdiğini söyledi. Enerji tasarrufu ve tabiatı koruma esasına dayanan ve Türkiye'nin ilk "Yeşil Hastanesi" olma ünvanını elde eden bu tesisin, sahip olduğu imkanlar ve sunduğu yüksek standarttaki sağlık hizmetlerin yanında, uluslararası bir sağlık eğitimi merkezi işlevi de göreceğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Eğitim ve sağlık alanında yapılan her hizmet, her eser, her yatırım bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bu alandaki tesisleri, her şeyden daha çok önemsiyoruz" dedi.

-29 ilde şehir hastaneleri kurulacak-

Sağlık hizmetlerine büyük önem verdiklerini kaydeden Erdoğan, "Ülkemizde sağlık alanında çalışan insan gücü sayısı 2002 yılında 178 bin iken, bu rakamı bugün 462 bine yükselttik. Sadece kamudaki uzman hekim sayısını, 10 yılda 20 binden 33 bine, pratisyen hekim sayısını ise 24 bin 558-den 31 bin 136-ya çıkardık. Yine bu dönemde, 87 bin olan kamudaki ebe ve hemşire sayısını, 131 bine ulaştırdık" diye konuştu.

Bugün Türkiye genelinde 20 bin 274 aile hekiminin vatandaşlara hizmet verdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti :

"Kamu hastanelerini yeniden yapılandırdık ve güçlendirdik. Devlet hastanelerindeki nitelikli yatak sayısını 6 bin 839'dan 40 bin 716'ya, yoğun bakım servislerindeki yatak sayısını 665'den 3 bin 86'ya çıkartarak, hizmet kalitesini fevkalade artırdık. Hastanelerimizi, fiziki olarak yenilemenin yanında en modern cihazlarla donattık. Acil Sağlık Hizmetleri konusunda da çok önemli gelişmeler sağladık. 112 istasyonlarının sayısını 481'den 1.854'e, ambulans sayısını 617'den 2 bin 936'ya çıkardık. Türkiye, helikopter ve uçak ambulans hizmetleriyle ilk defa bizim dönemimizde tanıştı. Bugün 4'ü uçak, 19'u helikopter olmak üzere 23 hava ambulansıyla Türkiye'nin her yerinde bu hizmeti veriyoruz."

"Şehir hastaneleri" kavramını gündeme aldıklarını vurgulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk etapta Kayseri, Ankara-Bilkent ve Ankara-Etlik'te şehir hastanelerini 3 yıl içinde faaliyete geçireceklerini söyledi. İstanbul-İkitelli Şehir Hastanesi'nin ve Elazığ Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nin hazırlıklarının da tamamlandığını ifade eden Erdoğan, bu hastanelerin yapımına en kısa sürede başlanacağını söyledi. 29 büyükşehirde 29 şehir hastanesi kurulacağını bunlarla birlikte Elazığ'da bölge eğitim araştırma hastanesi kurulacağını sözlerine ekledi.

Son yıllarda dünyanın pek çok yerinden sağlık uzmanlarının gelip, Türkiye'deki sağlık hizmetlerini incelediğini kaydeden Erdoğan, "Kamu kurumlarımızla, özel sektörümüzle, sivil toplum kuruluşlarımızla, üniversitelerimizle bu alanda çok daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağız. Türkiye'yi, sadece bölgesinin ve Avrupa'nın değil, dünyanın en önemli sağlık merkezlerinden biri haline getireceğiz"dedi.

-"Görevi devreden her 4 bakanımız da son derece başarılıydı"-

Konuşmasında, Ocak ayında Hükümet içinde gerçekleştirilen sınırlı kabine değişikliğine de değinen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti :

"Bir bayrak değişimini, bir tazelenmeyi hayata geçirdik. İçişleri, Milli Eğitim, Sağlık ve Kültür Turizm Bakanlığı yapan arkadaşlarımız, görevlerini devrettiler ve yeni arkadaşlarımız görevlerine başladılar. Görevi devreden her 4 bakanımız da son derece başarılıydı. Kendilerine bir kez de sizlerin huzurunda şükranlarımı ifade ediyorum; yeni bakanlarımıza üstün başarılar diliyorum. Bizim için hizmet, her zaman makamların önünde oldu. Makamların gelip geçici olduğuna, hizmet ve eserlerin kalıcı olduğuna, önemli olanın milletin kalbinde sarsılmaz bir yer edinmek olduğuna biz yürekten inandık. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz, Hükümet olarak, nasıl ki görevi bizden öncekilerden devraldıysak, vakti zamanı geldiğinde, sizler takdir ettiğinizde, aynı şekilde görevlerimizi yeni gelenlere devredecek, ama sizin gönlünüzde yer edinmiş olmanın huzurunu da daima yüreğimizde taşıyacağız."

tayyip erdoğan
başbakan
şehir hastanesi
şehir hastaneleri
Yorum (6)
Süha Türkmen
Umarım bu yeni yapılması planlanan hastaneler yapılmadan önce tüm yönleriyle çok iyi düşünülür. Son bir kaç yıl içerisinde yapılan konum, mimari ve alt yapı hataları gibi çok önemli faktörler göz önünde bulundurulur. Bunlar başlangıçta zahmet edip düşünülmezlerse daha sonradan çözmek imkansız hale gelmektedir. Özel bir hastanenin yanlış bir mimarisi olabileceğinin hiç düşünebiliyor musunuz? Bırakın yanlış bir mimari yanlış bir çivi bile çakıldığını göremezsiniz. Ama devlet hastaneleri teslim alınır alınmaz mimari problemler nedeniyle revizyona gidilmesi gerekiyor.
0
Cevapla
oal
başbakanıma sesleniyorum yeni yatırımlar yapmak güzel hele bu biz halkın içinse konu hastane olduğuna göre yeni hastaneler yerine yenilikten vazgeçtim hastaneye gittiğimde doktorlar hastayı yatırıp bir muayene etsin uzaktan kumandalı neyi var? şunu yaptır gel sonra dokunmadan ver ilacı bir doktor e-reçeteye harcayacağı zamanı biz hastalara harcasa bizler hem bir kez muayene olur hemde bir kez ilaç alırız ,şimdi ise doktor doktor gezmekten tedavi olamadığımız gibi ilaç sarfiyatı gece acili meşgul etme ortadan kalkar hekimlerimiz neden buruk onlarla barış sağlanmalı biz emekliler ve garibanlar çekmesin
0
Cevapla
emre tok
Adama sormazlarmı nasıl başardın diye! İnsanların diplomalarına el koyarak zorunlu hizmete gönderdin, sonrada özel hastanelerin doktor alımına sınır koydun, serbest hekimliği fiilen bitirdin. Bu insanlar pazarda limonmu satıcak? Yoksa mecburen kamudamı çelışıcak? Şu site sansürsüz olsa neler yazılır burdan ama ...
0
Cevapla
Dr.M.K.
29 tane tam teşekküllü çevik kuvvet biriminin kalacağı binalar da planlarda unutulmamalı!
0
Cevapla
dr.t
sayın oal (emekli) çok güzel yazmışsınız. tıp ennide sonunda bir doktor ve bir hastanın bir odada buluşmasıdır. bina vs.. işin cilasıdır. ortada doktor da yok doktorluk ta yok. herkeze geçmiş olsun. tavsiyem bol bol ilaç yazdırıp istediğiniz filmleri çektirin ama sakın gerçekten hasta olmayın.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir