Medimagazin logo

Bakanlıktan SMS yanıtı

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, hamilelik testi sonuçlarının babaya ve eşe telefon mesajıyla iletilmesi yönünde bir uygulama bulunmadığını bildirdi.
Bakanlıktan SMS yanıtı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bugün bir gazetede yer alan 'Tebrikler Kızınız Hamile' başlık haberde, gebelik testi sonuçlarının aile hekimi tarafından telefon mesajıyla babaya ve eşe iletildiği öne sürülmüştü. Haberde, Sağlık Bakanlığı'nın hamilelik testi pozitif çıkan kadınların iletişim bilgilerini istemeye başladığı da öne sürülmüştü. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bakanlığın bu tür bir uygulamasının sözkonusu olmadığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı'nın 19 Haziran'da bu konuda bir açıklama yaptığını da belirten bakanlık yetkilileri, 1987 yılında çıkan kanuna göre Sağlık Bakanlığı'nın zaten bu konuda bilgi alma yetkisine sahip olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın 19 Haziran'da yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Bugün bir gazetemizde yer alan ve 'Gebelik testi yaptıran kadınlar fişleniyor' başlığıyla verilen haberde bakanlığımız tarafından tüm tıbbi laboratuvarlara bir genelge gönderildiği ve hamilelik testi yaptıranların sonuçlarının ve iletişim bilgilerinin Sağlık Bakanlığı'na bildirilmesinin istenildiği iddiaları gerçek dışıdır. Bakanlığımız ve/veya bağlı kuruluşlarınca haberde iddia edildiği gibi bir genelge yayımlanmamıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için ilginize saygıyla duyurulur."

bakanlıktan
sms
yanıtı
Yorum (6)
Dr. SK
Şimdi yalanlarlar tabi tepkileri görünce. Aslında sözel olarak emir verilmiştir. Aile Hekimi arkadaş da buna uymuştur. Ortada yazılı emir olmayınca da "lök" gibi ortada kalırsın. Bu bakanlıkta her şey (özellikle de tartışmalı konular) sözel olarak emrediliyor, ciddi tepki olmazsa yazılı emir peşinden geliyor. Daha neler göreceğiz.
0
Cevapla
aslı
Aile hekimine hiç başvurmamış gebeyi de tespit etme zorunluluğu getirince, gelme konusunda hiçbir zorunluluğu olmayan bayanı ASMye getirtebilmek için 40 takla atan doktor ve hemşireler, böyle bir yanlışa düşmüş olabilirler bu çok doğal, bakın birkaç büyük adli sorun olsun, ondan sonra ortalık karışacak.
0
Cevapla
dr hasan
İster devlet hastanesinde isterse özel hastanede olsun gebelik tespit edildiğinde aile hekiminin geblizine bilgi düşüyor. Bunun üzerine aile hekimi belirtilen adrese ziyaret düzenliyor. Korkarım bir gün evli olmayan ve annesi, babası ile yaşayan bir hamileye ziyarete gidip babaya müjdeyi bizzat vereceğiz..
0
Cevapla
hbö
tamam, doğru bir şey. kanunlar böyle olunca bu da doğru olacak. bundan ne diye alınıyorsunuz? kanunda zina diye bir suç yok ki bunun semeresinin bildirilmesi de suç olsun. hem bir çocuğunun olacağını babaya bildirmek gerekir. bu babanın hakkıdır. torun sahibi olacağını bilmesi de büyükbabanın, büyükannenin hakkıdır. bu hak, yasal bir haktır. insanlara bu haklarını bildirmek de devletin taş gibi vazifesidir. ayrıca, ister laik, ister şeriat veya demokrat, farketmez her türlü hukukda,rahimde bir cenin varlığında bile miras paylaşımı ona göre yapılır.
0
Cevapla
me
ne kadar varsayımlar üzerine hareket ediyorsunuz arkadaşlar.özellikle dr sk isimli meslektaşım ilgili doktor arkadaşa sözlü emir verilirken yanındamıydınız nereden biliyorsunuz?ayrıca hangi meslektaşımız sözlü emirle hastanın babasına kızınız hamile gözünüz aydın diye mesaj çekecek kadar safdildir?yine tarzınızı bir doktora yakıştıramadım.yapmayın .biraz gerçekçilik lütfen ayıptır
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir