ANKARA-Erözgün, Diş hekimi ve eczacılar daha önce sınavsız olarak görev talep ettiklerinde ihtiyaç bulunan münhal kadrolara başlatıldıkları halde Kanun Hükmünde Kararnamede Birliklerde istihdam edilecek personelin niteliği tanımlanırken; “Birliklerde, ekli (II) sayılı cetvelde belirtilen pozisyonlarda sözleşmeli statüde personel istihdam edilir. Sözleşmeli personelde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlar aranır.” Hükmü nedeniyle sınav açamadığı için yeni Diş hekimi ve Eczacı alınamıyor dedi.
Erözgün, Sağlık Bakanlığı KHK ile bazı konularda kendini zora soktu. İhtiyacı olduğu halde şu anda Diş Hekimi ve Eczacı ihtiyacını karşılayamıyor. Hastane Birlikleri oluştuğunda ise Diş hekimi ve Eczacı ihtiyacını karşılayabilmek için sınavlara girmiş olan Eczacı ve Diş hekimlerinden sözleşme yaparak ihtiyacını karşılayabileceğinden şu an itibariyle ihtiyacı olan Diş hekimi ve Eczacıları sınav engeli nedeniyle göreve başlatamıyor.
SAĞLIK SİSTEMİNDE YENİ DÖNEM ÇOK BAŞLI OLACAK
Sağlık Bakanlığında oluşturulacak yeni yönetimin çok başlı olacağını da vurgulayan Erözgün, Sağlık Müdürlerinin birinci basamak Sağlık Hizmetlerini yönetmekle sınırlandırılmasından ve Hastane Birliklerinin Sağlık Müdürlüklerinden bağımsız hale getirilmesinden iki başlı bir sağlık sistemine doğru gidiyoruz. Bu çok başlılık bazı hizmetlerin sunumunda birbirleriyle kopukluklara ve hizmet üretimin çatışmasına ve koordinasyonsuzluğuna yol açacaktır. Ciddi manada sorun yaşanacağının endişesini taşıyoruz dedi.
SÜPER YETKİLİ GENEL SEKRETER
Süper yetkileri olan Genel sekreterler ile İl İdaresi kanununa göre Yetkili olan İl Sağlık Müdürlerinin ve Valilerin çatışmasını da yaşayacağımız bir yeni dönem doğrusu bizleri endişelendiriyor diyen Erözgün, Kanun Hükmünde Kararnamede hatalı yazılan bazı maddeler artık herkes tarafından fark edilmiştir, bunların bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir dedi.
YABANCI DOKTOR VE YABANCI HEMŞİRELER ÖZEL SEKTÖRLE SINIRLANDIRILSIN
On binlerce sağlık personeli işsiz olarak beklerken yabancı hemşire ve yabancı doktor çalıştırılması ile ilgili düzenlemelerde de eksiklik olduğunu düşünmekteyiz diyen Erözgün, Özel hastanelerin personel sıkıntısı çekmemesi amacıyla yapılan bu düzenleme de kamuda istihdam edilecekmiş gibi algılanmış ve tepkiler oluşmuştur. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlar aranarak devlet kadrolarında yapılacak istihdama göre bu mümkün olmadığından yabancı hekim ve hemşirelerin Özel hastanelerde çalıştırılabileceğine vurgu yapılması da gerekmektedir dedi.