Medimagazin logo

Bakan Bilgin'den maaş zammı mesajı: Biz daha çok vermek isterdik!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün açıklanan memur ve emekli maaşları zammı ile ilgili olarak "Yüzde 42'lik artış ciddi bir artıştır. Bu enflasyon şartları içerisinde çok yüksek değildir. Biz daha fazla vermek isterdik" dedi
Kaynak: TRT Haber
Bakan Bilgin'den maaş zammı mesajı: Biz daha çok vermek isterdik!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TV 24'te katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Memur ve memur emeklilerinin zam oranı netleşti!

Bakan Bilgin, açıklamalarında şunları kaydetti;

Enflasyon, tahminlerimizi zorlayarak yüksek çıktı. Bu kadar artış beklemiyorduk. Bunda enerji sektörünün etkisi fazla.

Yüzde 42'lik artış ciddi bir artıştır. Bu enflasyon şartları içerisinde çok yüksek değildir. Biz daha fazla vermek isterdik. Memur ve memur emeklisine yüzde 42 düzeyinde bir zam oranını gerçekleştireceğiz.

Devlet 90 milyar lira alacağından vazgeçti. Çalışanları için vazgeçti. Devlet elini taşın altına fazlasıyla koydu.

Tüm kamu çalışanları bu artıştan (memur zammı) istifade edecek. Türk devleti çalışanlarını ve emeklilerini koruma bilinciyle hareket etmekte ve böyle davranmaktadır.

Yüzde 30'luk zam (asgari ücret zammı) 6 ay için verilmedi. Ara zam olarak verildi.

İşçilere verilen zam memurların altında değil. Arada bir fark yok. Aradaki fark, işçilere verdiğimiz zammı eksik bularak yıl sonuna kadar tamamladık.

Türkiye 5 bin 500 lira asgari ücreti tayin ederken birçok sendikanın yaptığı toplu sözleşmenin üzerinde bir asgari ücret belirlemiştir.

Sözleşmeli sorununu sadeleştireceğiz. Kadro haklarını vereceğiz. Bazı sözleşmelilere kamunun ihtiyacı var.

Emeklilikte Yaşa Takılanla (EYT) meselesi masamızda. Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler. Türkiye'nin her bir sorunu önümüzde çözülmesi gereken bir dosya olarak duruyor. Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüzde olan bütün dosyaları çözeceğiz.

vedat bilgin
memur zammi
enflasyon
Yorum (9)
Misafir
daha çok veriyorsunuz zaten ama istediklerinize hemde sessiz sedasız. emekli doktora dengeleri bozmayız diye emekli ek göstergesini aralıkta ki gibi 20. 000 artırmayı çok görüyorsunuz ama birçırpıda vekillerin emekli göstergelerin 115. 225 e yükseltiyorsunuz. pekibu para başka bütçeden mi geliyor.
6
Cevapla
tanju alkan
bakan bey sizin verdiğiniz ne? yani %7 yılın ikinci yarısı için zam ki muhtemelen ilk 2 bilemedin 3 ayda eriyip gidecek. geriye kalan ise yılın ilk yarısında oluşan enflasyondan dolayı uğradığımız hak kaybının iadesi. biz zaten 1. aydan sonra içeri girdik hesapta.
4
Cevapla
daha ne olsun bakanım? zam ile beraber maaş +sabit 22 bin. performans 30 bin. içap ve nöbet 9 bin. saat 17 -19 arası mesai dışı poliklinik nedeniyle gelen döner 10 bin. toplam aylık kazancım 71 bin olur. daha ne olsun
2
Cevapla
Dr.erhan
bence siz daha fazla vermek istediniz ama dijgücler izin vermedi, sizin insanlığınizi bilmez miyiz, hazinedeki para kadar.
12
Cevapla
murat 124
bir konuda anlasalim,bu zam degil enflasyon farkinin 1/5 i.
25
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir