Medimagazin logo

ARAŞTIRMA: COVID-19 sağ ventrikül fonksiyonunu bozuyor

Yoğun bakım hastaları üzerinde yapılan yeni bir araştırma, COVID-19'un sağ ventrikül bozukluğu ile ilişkili olduğunu buldu
Kaynak: MEDİMAGAZİN
ARAŞTIRMA: COVID-19 sağ ventrikül fonksiyonunu bozuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - İngiltere'de NHS Golden Jubilee uzmanları tarafından yönetilen COVID-RV çalışması, İskoçya'da 10 yoğun bakım ünitesinde gerçekleştirildi.

Virüsün ventilatörde tedaviye ihtiyaç duyan 121 kritik hasta üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Yaklaşık üç hastadan biri, kalbin akciğerlere kan pompalayan tarafında anormallikler gösterdi.

Çalışmada ventile edilen hastaların yaklaşık yarısı (%47) ulusal ve uluslararası ölüm oranlarıyla karşılaştırılabilir bir rakam olan COVID-19 nedeniyle öldü.

Aşı programının tam etkisi başlamadan önce Eylül 2020'den Mart 2021'e kadar pandeminin zirvesinde yürütülen araştırma, virüsten en fazla risk altında olanlar için gelecekteki bakımın ve sonuçların iyileştirilmesine yardımcı olmayı amaçladı.

BBC'deki habere göre; Çalışmanın baş yazarı ve NHS Golden Jubilee'de kardiyotorasik anestezi ve yoğun bakım danışmanı olan Dr. Philip McCall, faktörlerin bir kombinasyonunun COVID-19'un kalbinizin sağ tarafına zarar vermesi için mükemmel fırtınayı yarattığını ve bunun da nihayetinde ölüme neden olabileceğini söyledi. 

Dr. Philip McCall şöyle devam etti:

“Akciğerlere kan pompalıyorsanız ve akciğerler çok hastalanırsa, akciğerler kan almaya istekli olmadığı için ek bir probleminiz var. Özellikle aramadığınız sürece bu, tespit edilmesi çok zor bir durum. Bu nedenle bu çalışmanın sonuçları çok önemli. Artık COVID-19'un sadece ventilasyonla ilgili bir sorun olmadığını, kalbi de etkileyebileceğini biliyoruz."

covid19
kalp
sag ventrikul bozuklugu
ventilator
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir