Medimagazin logo

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir doktor, hasta yakınlarınca darp edildi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde hastanede bir doktoru darp ettikleri gerekçesiyle 2 şüpheli gözaltına alındı.
Kaynak: AA - Hüseyin Yiğiner
Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir doktor, hasta yakınlarınca darp edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İddiaya göre, Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi Psikiyatri Polikliniği'ne gelen C.Ş. ve E.A, yanlarındaki hastanın hemen muayene edilmesini istedi.

Uzman Doktor T.S., içeride başka bir hastanın bulunduğunu belirterek C.Ş. ve E.A'ya, dışarıda bekleyip ekrandan numaralarını takip etmelerini ve sıra kendilerine geldiğinde içeri girebileceklerini söyledi.

Bunun üzerine hasta yakınları C.Ş. ve E.A. doktoru gözünden darbetti.

Darp raporu alan doktorun şikayeti üzerine gözaltına alınan 2 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

ankara
çubuk
halil şıvgın çubuk devlet hastanesi
darp
Yorum (2)
Uzm Dr.X
Öncelikle meslektaşıma geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Maalesef Doktorlar, hasta ve hasta yakınlarının kolayca şiddet uygulayabileceği bir halde çalışıyorlar. Şiddet uygulayana da gerekli ceza verilmiyor. Hastası var, derdi var vs şeklinde savunuluyor olmaları da şiddet olaylarının artmasına vesile oluyor. Bunu bir an önce çözmek için bir önerim var. Bir örnek vermek istiyorum. Adalet saraylarında her mahkemenin önünde mübaşir var ve sırası geleni içeri alıyor. Mahkeme salonuna girecek insanlar derdi veya sıkıntısı olduğu için, sırası gelmeden içeri girip davasının bir an önce görülmesini talep etmiyorlar/edemiyorlar. Oradaki kurala uymazlarsa zarar göreceklerini biliyor ve kurallara uyuyorlar. Bunun gibi her poliklinik kapısının önüne güvenlik görevlisi koyulsa, hastayı sırası gelince içeri alsa ve poliklinikte bir tartışma çıkınca doktor veya sekreter panik butonuna basar basmaz poliklinik kapısındaki ve yakin poliklinikteki güvenlik gorevlileri hemen mudahele etse, şiddet vakaları bence %90'ın üzerinde azalır. Ne dersiniz?
4
Cevapla
dr
Olmuyor, olmuyor. Yeni bir sağlıkta şiddet yasası şart. Türk Ceza Kanunu kapsamında. Doktora dokunanın elinin yanması lazım. Yetti artık.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir