Medimagazin logo

ALES yapıldı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) yapıldı.
ALES yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ALES, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) 81 kent merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek'te düzenlendi.
     Saat 09.30'da başlayan sınav, 180 dakika sürdü. Sınavda adaylar, sayısal ve sözel bölümden oluşan bir teste tabi tutuldu.
     Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, ALES'e girmek gerekiyor.
     Türkiye'deki lisansüstü eğitimi programlarında öğrenim görmek isteyenlerin de ALES'e katılması koşulu bulunuyor.
     Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılıyor.
     Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilecek. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.
     Sınavın sonuçları, yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olacak.

ales
sonuçları
ösym
yabancı dil sınavı
Yorum (3)
Yaşar Bülent
ALES'te soruları cevaplamaya zaman yetmiyor,Sozel sorularin metinleri uzun cevap teknigini bilmeden metni okuyup anlayip cevaplamak icin bir soruya en az 1.5 dakika ayirsaniz bile 60 dk ediyor Sayisal 1-2 icin geriye kaldi 120 dk yetistirmek imkansiz neredeyse. Sorular gittikçe zorlaştığı sınavda Fizik ,Matematik ya da Muhendisliklerde doktora yapacak Muhendis ve temel bilimcilerde Embryoloji,fizyoloji doktorası yapacak Tip fakultesi mezunlarida Sayısal 1-2 ve Sozel 1 'i cevaplamak zorunda.Senelerdir matematik okumamış bir Tıp Doktorunun doktora yapmak için tekrar çalışılması ve çözüm tekniklerinin öğrenilmesi gereken matematik,geometri sorularını cevaplamak zorunda olması büyük haksızlık.Sanki sınav soruları kursa gitmeden kimse yapamasın diye hazırlamış gibi..
1
Cevapla
Rasim Levent Kılıçaslan
DOKTOR KARDEŞİM; TIP MEZUNUNUN DOKTORA YAPMASI İÇİN (ALES) ŞART DEĞİL; (TUS SINAVI) TEMEL BİLİM PUANI(50 üzeri) EŞDEĞER. SEN (TIP MEZUNU)=(YÜKSEK LİSANS MEZUNUSUN). DİREKT DOKTORA YAPABILIRSIN (Bknz. Ankara Üni. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıp Doktora Programları-örn.Fizyopatoloji-).Ben Genel Cerrahi Uzmanıyım şu an Ankara Tıp'ta Fizyopatoloji Doktorası yapıyorum. ALES'e girmedim ama TUS sınavı ,ÜDS(KPDS)sınavı ve Transkript-mezuniyet ortalaması-(doktora için dört üzrinden üç = yüzde 76 üzeri)ile Fizyopatoloji, Tıp Tarihi ve Deontoloji, Farmakoloji, Anatomi, Histoloji, Fizyoloji, Biofizik, Tıbbı Biyoloji,Farmakoloji'ye Doktoraya girebilirsiniz.
0
Cevapla
Yaşar Bülent
Ankara Tıp TUS'lada aliyor ama Istabul Tıp ALES istiyor..
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir