Medimagazin logo

Akdağ: Sağlık çalışanı sayısı yetersiz, YÖK ve MEB ile ortak çalışma yapıyoruz

Sağlık sektöründe çalışan sayısının yetersiz olduğunu belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ihtiyacın karşılanması için Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile ortaklaşa çalıştıklarını söyledi. Konuşmasında hastası tarafından tabancayla vurularak öldürülen Doktor Ali Menekşe'nin vasiyetine de yer veren Bakan Akdağ'ın sesi titredi, gözleri doldu. Akdağ, konuşmasına kısa bir süre ara verdikten sonra ancak devam edebildi.
Kaynak: CİHAN
Akdağ: Sağlık çalışanı sayısı yetersiz, YÖK ve MEB ile ortak çalışma yapıyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de düzenlenen ‘Sağlık-Sen Türkiye Buluşması’na katıldı. Buluşmaya ayrıca Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile çok sayıda Sağlık-Sen üyesi katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Recep Akdağ Türkiye'de sağlık çalışanı sayısının yetersiz olduğunu belirterek, “Sağlık çalışanlarının sayısı arttırılmalı. Bu sayı sadece kamudaki çalışanlar için değil özelde çalışanlar içinde geçerli. Hemşire alımı için belirli bir sayı açıkladığımızda 'üniversite hastaneleri ve özel hastanelere koşup bize geliyor. Ama bakanım ne olur çok fazla kadro açıklamayın, bizde çalışanlar size geliyor. Sonra biz işimizi yapamaz hale geliyoruz' diyorlar. Hemşire açığımız çok fazla. Avrupa’ya baktığımızda her 100 bin kişiye 700’ün üzerine hemşire ve ebe düşerken, Türkiye’de her 100 bin kişiye 200 hemşire ve ebe düşüyor. Avrupa’da her 1000 bin kişiye 350 doktor düşerken ülkemizde her 100 bin kişiye 170 doktor düşüyor. Ama kontenjanları artırdık ve artırmaya devam ediyoruz.” dedi.

Sağlığın 2023 yılına kadar hangi alanlarda hangi sayıda personele ihtiyacı olduğunu belirlediklerini kaydeden Akdağ, “Bunu ortaya koyduk YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte çalışıyoruz. Bazı noktalar var gördüğümüz. Örneğin acil tıp teknisyenleri ve laboratuvar teknisyenlerinin sayısı eğer okullara bu şekilde öğrenci alırsak ilerde ihtiyacını çok üstünde olacak. Laboratuvar teknisyenliğinden mezun olanların işsiz kalmaması için o okulların hemşirelik veya başka alanlara dönüştürmeliyiz. Bunların çalışmalarını tamamlamış durumdayız. MEB ve YÖK ile icrası için görüşmeler yapıyoruz.”

ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURAN DOKTORLAR KEŞKE ALİ MENEKŞE’NİN MEKTUBUNU OKUSAYDI

Akdağ, konuşmasında hastası tarafından tabancayla vurularak öldürülen Doktor Ali Menekşe'nin vasiyet mektubuna da yer verdi. Menekşenin mektubunun okurken gözleri dolan ve kısa bir süre duraklayan Akdağ, ''Ah Ali Menekşe ah. Keşke mektubunu getirip size bir kere daha okusaydım. 'Kamuda çalışan doktorların beraberinde ille de muayenehanesi olacak' diye Anayasa Mahkemesi'ne gidenler, keşke Ali Menekşe'nin mektubunu vefatından sonra okusalardı da bu yanlışları yapmasalardı." dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan'a Kuran-ı Kerim hediye etti.

akdağ:
sağlık
çalışanı
sayısı
yetersiz
yök
ve
meb
ile
ortak
çalışma
yapıyoruz
Yorum (4)
Ece
Bu istatistiklere Türkiye'de Avrupa'ya göre doktor 2 kat, hemşire 3,5 kat daha fazla iş yükü alıyor. Acaba aldıkları ücretlerin kıyaslaması nasıl, bu fazla iş yüküne endeksli mi yoksa ters orantılı mı?
0
Cevapla
dr o a
sayın bakan gözyaşı döktüyse timsah gözyaşıdır onlar biz hekimler bu dünyada kaybettik öteki tafafta ALLAH onu bildiği gibi yapsın ALLAHIN adaleti er geç tecelli edecektir ve ALLAH kul hakkını affetmez
0
Cevapla
Ali Kemal
Hemşire açığı Eğitim Hastanelerinde ve Özel sektörde mevcut.Devlet Hastanelerine baktığınız zaman çok sayıda hemşire ve ebe olduğunu görüyoruz.Benim Hastanemde 500 'e yakın hemşire mevcut,oturacak yer yok.Bakan hangi açıktan bahsediyor?
0
Cevapla
dr.sd.
şu anda hastanelerde doktor bolluğu var. boş poliklinik odası kalmadı. neredeyde aynı sandalyeye 2 kişi oturacağız. yeni açılan tıp fakülteleri piliç üretme tesisi gibi donanımsız doktor yetiştiriyor.eğitim hastalerinde de kerameti belirsiz sahte eğitimciler mevcut. hızla artan hekim arzı mali disiplin yüzünden kalkacak mecburi hizmet sonrası işsizlik doğuracak. abd 'de 450, japonya'da 500 kişiye 1 doktor düşüyor onlar tıbbi keşifleri yapanlar, kaldırırlar bu sayıyı. biz küresel platformda 82. ciyiz, kaldıramayız bu sayıyı. netice kalitesiz hekim yetiştirme + işsizlik + ucuz istihdam olur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir