Medimagazin logo

Akdağ genel yayın yönetmenleriyle buluştu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle Çırağan Otel'de bir araya geldi.
Akdağ genel yayın yönetmenleriyle buluştu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yemek öncesi gazetecilere açıklama yapan Akdağ, geçen hafta Dünya Sağlık Örgütü'nün yıllık toplantısına katıldığını belirterek, orada önemli bir sunum yaptıklarını söyledi. 


Akdağ, bu sunumda, Türkiye'de sağlık hizmetlerinin hakkaniyetli bir biçimde nasıl verildiği, sağlık hizmetlerine erişimin ne şekilde olduğu ve diğer dünya ülkelerinin bu örnekten nasıl yararlanabileceğini anlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:


''Dünya Sağlık Örgütü, herkesin sağlık hizmetlerine ulaşmasını çok önemli bir misyon olarak ortaya koymuş durumda. Ne kadar iyi sağlık hizmeti verirseniz verin vatandaşlarınız bunlara ulaşabiliyor mu? Dünya Sağlık Örgütü bir rapor yayımladı. Bu asamblede de katılımcılara dağıtıldı. Burada ''Başarılı Sağlık Sistemleri Reformu Türkiye Örneği'' başlığında bir sunumdu bizim yaptığımız. Editörlerimize bu sunumu anlatacağız.''


Akdağ, birtakım güncel tartışmaların olduğunu dile getirerek, ''Bu toplantıyı yapmaya niyet ettiğimizde böyle çok canlı yeni bir sağlık tartışması yoktu kamuoyunda. Ama son zamanlarda sayın Başbakanımızın ortaya koyduğu bazı uygulama düşünceleriyle toplumda yeni tartışma konuları açılmış oldu. Sezaryen ve kürtaj konusundan bahsediyorum'' diye konuştu.

akdağ
genel
yayın
yönetmenleriyle
buluştu
Yorum (2)
Metin
SB dışında çalışan performans ve döner alamayan sağlık çalışanları için ekteki formül aklınıza gelmiyor mu? ; Belediye ve Özel İdare Çalışanları(Bem-Bir-Sen) üyesi 110 bin memur için toplu sözleşme masasında aylık 680 lira Sosyal Denge Tazminatı almayı başardıklarını açıkladı. Her ay maaşla birlikte ödenecek bu tazminat, yüzde 4’lük ilk yarı zammıyla birlikte 680 liraya yükseldi.
0
Cevapla
Nuriye
Metin Bey, önerdiğiniz çözüm yolu bildiğim kadaryla Bakanlığa 3-4 yıldır defalarca iletildi mma her defasında Maliye engel olarak gösterildi. Yani, niyetleri yok, pek içten değiller, gönülsüzler.. Sadece kendi istediklerine uyguluyorlar keyfi olarak..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir