Medimagazin logo

Ak Parti Sözcüsü Çelik: Elimizden gelen herşeyi yapmaya hazırız

MKYK sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Nöroloji uzmanı doktor arkadaşımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız." dedi.
Kaynak: AA
Ak Parti Sözcüsü Çelik: Elimizden gelen herşeyi yapmaya hazırız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Çelik, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları hakkında da konuştu.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktor Ebru Ergin Bakar'ın darbedilmesine de değinen Çelik, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının yakından takip edildiğini belirtti. Çelik, "Burada üstümüze düşenleri yapmaya her zaman hazırız. Parti olarak bütün bunları yakından takip ediyoruz. Hukuki süreçleri yakından takip ediyoruz. Büyük bir fedakarlıkla çalışan göz bebeğimiz olan sağlık çalışanlarımızın yanlarında olduğumuzu her zaman ifade ediyoruz." diye konuştu.

ak parti sözcüsü
ömer çelik
sağlık çalışanlarına yönelik şiddet
mkyk toplantısı
Yorum (20)
Kry
Yillardir devam eden takip. Kapsamli bir yasa cikarmak isteseniz 1hafalik isi var. Aslinda yasaya bile gerek yok hakim ve savcilara bir ust yaziya bakar. Ama gozbebeginiz saglikcilar sizden bikti
0
Cevapla
Muzaffer Hekim
UYANIN! TEK ÇÖZÜM SÜRESİZ GREV!!! Şimdiye kadar yaptıklarınız, yapacaklarınız hakkında yeterince fikir veriyor.
2
Cevapla
asi
Bakın gördünüz mü ? Hükümete verdiğimiz mesaj maalesef olduğu gibi alınmış. Ben yazmaktan usanmayacam. Sayın Çelik sayın editör sayın meslektaşlarım. Bizim can alıcı sorunumuz şiddet değil MALPRAKTİS YASASIDIR Arkadaşlar bu algı operasyonuna alet olmayın, bizim ana sorunumuz şiddet değil, lütfen yapmayın etmeyin, bizim can alıcı sorunumuz şiddet değil, malpraktis yasasıdır. Devlet büyüklerine sesleniyorum lütfen malpraktis yasasını halledin. Devletin bir doktora ölene kadar verdiği toplam paradan daha fazlası sadece 1 hastadan tazminat olarak isteniyor ve alınıyor. Oturun hesaplayın ben hesaplarım. Bakım sadece bir hastadan istenen tazminat 4-7 milyonu buluyor ki bir doktor günde 100 tane hasta bakıyor 4-5 ameliyat yapıyor. Ya bu kabül edilebilir mi ? Şiddet ücret ve diğer sorunlar hallolsa ne olur malpraktis yasası hallolmazsa. Çocuklarımıza 4-5 milyon TL lik tazminat kaynaklı miraslar mı bırakacaz ? Sağlık ve Adalet bakanlıklarından talebimdir. Aynen hakim ve savcıları verdikleri kararlardan dolayı devlet koruması altına aldığınız gibi Doktor ları da devlet güvencesine ivedilikle alınız. Özellikle malpraktis yasasını bir an önce çıkarınız. Özel ve kamu hiçbir doktora karşı dava açılamazsın isteyen devlete karşı açsın , hakim ve savcılarda olduğu gibi. Hatta sonuçlanmamış geçmişte açılan ve de devam eden davaları da kapsasın lütfen. Bu meslek başka türlü kurtulmaz. Ama bir an önce bu yasayı çıkarınız lütfen. Herkes yurtdışına kaçıyor işi bırakıyor erken emekli oluyor. Yapmayın etmeyin elinizi çabuk tutun lütfen. Bizim şiddet ten daha önemli ve can alıcı sorunumuz var oda malpraktis yasasıdır. Malpraktis yasası ile beraber şiddet yasası da revize edilir. Malpraktis ten kaynaklı tazminatlar hayatın normal akışına aykırı, lütfen bir an önce bu malpraktis yasasını çıkarınız. Hekimliğin sadece şiddet ücret gibi sorunlarını gündemde tutup asıl can alıcı sorunu olan malpraktis yasasını gündem yapmamak kabül edilemez, hekimler bu ülkenin en parlak beyinleridir lütfen yapmayın bari siz yapmayın asıl ve can alıcı sorunumuzun yeteri kadar gündeme getirilmemesine sessiz kalmayın alette olmayın. Bu haberler sadece şiddeti teşvik ediyor. Beğen Sadece şiddet gündem yapılırsa hükümette sadece şiddet sorunumuz varmış gibi yorum yapar ve çözüm İçin söz verir.
10
Cevapla
A.Y.
Aynen bir zamanlar konuştuğu ve o zamana kadar ilk defa duyulan ve sonrasında da zaten unutulan istikşafi-inkişafi kelimeleri kastediyor herhalde.
6
Cevapla
Kenan K.
Gözbebeğiniz sağlık çalışanları ama sayın Cumhurbaşkanı 1 Aralık'ta Hekim maaş zammı yapılacak dedi, Meclis oybirliğiyle kabul etti ama 3 aydır bekliyoruz hâlâ tık yok? Bütün kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge veriliyor, idarecilere 6400, 8000, 9000 veriliyor ama listede Hekimler YOK? Sayın Vekilim, lütfen biraz ilgi..
30
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir