Medimagazin logo

AK Parti MYK’da gündemde sağlıkta şiddet vardı: Yeni tedbirler geliyor!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda sağlık çalışanlarına şiddette yeni tedbirler ele alındı.
Kaynak: İHA - Hülya Keklik
AK Parti MYK’da gündemde sağlıkta şiddet vardı: Yeni tedbirler geliyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesine yönelik düzenlemenin çalışmaları sürüyor.

Konu, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda gündeme gelirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Koca ile düzenlemenin detaylarını istişare ettiği öğrenildi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, düzenleme ile ilgili sunum yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise gün boyu yasa çalışmasıyla ilgili yoğun bir görüşme trafiği yürüttü.

Bakan Koca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdi

Sağlık Bakanı Koca, MYK toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a düzenlemenin detaylarına ilişkin bilgi verirken yapılması gerekenleri de anlattı.

Koca, akşam saatlerinde de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Adalet komisyonu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda, düzenlemenin çerçevesi hakkında kapsamlı değerlendirme yapıldı.

Bakan Koca: "Sağlık çalışanlarımız mutlu edilmeli"

Yasa çalışması ile ilgili değerlendirme yapan Koca, "85 milyon vatandaşımızın memnuniyeti için çalışıyoruz. Bunun için de hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın mutlu edilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Düzenlemenin, ilerleyen günlerde teklif haline alınıp Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

ak parti myk
sağlık çalışanlarına şiddet
şiddet tedbirleri
Yorum (13)
Akademisyen prof
Şiddet şiddet diye gündem yapılıyor ama en can alıcı sorunumuz MALPRAKTİS yasasıdır. Malpraktis yasası Malpraktis yasası Malpraktis yasasıdır Yeni yasayla Sonuçlanmamış devam eden davaları düşürün lütfen artık.
32
Cevapla
DR EMİR
Sayın akademısyen prof anladığım kadarı iile yogun bakımda kımse ıle tartısmaya girmemiş hasta yakını yüzü gormemıs bırı olarak gorunuorsun kı canguvenlıgını arka plan atıyorsun. Sanırım şiddete ugrayanlar asistanların (akdemısyen ısen ),ondan dolayı umurunda değil.
13
Cevapla
Dr
Hiç gerek yok yapmayın.Ellemeyin.Neyi değiştirdiyseniz çok daha mutlu olmamıza yaradı.Performans sistemiyle mutluluktan uçtuk.Oyle mutlu olduk ki mutluluktan ve refahtan şımarıp istifa edecek kadar şaşırdık. Hiç dokunmayın .hazırda bulunan kanunları uygulasanız bile yeterli diyecektim ama bir anda mutluluk sardı.Zaten istifa ettim banane.
18
Cevapla
İ(A)
malpraktis diye gündem yapılıyor ama en güncel sorunumuz malpraktis değil Sayın Akademisyen profun vurguladığı malpaktisidir.
6
Cevapla
Osman Emral
Dertli derdini ağlar,değirmenci suyunu bağlar diye bir ata sözümüz vardır. Bakıyorum da bütün meslektaşlarım nereden dertli ise özellikle oradan yazıyor. Mesela sn profesörün belli ki maaş ile ilgili sorunu yok, hatta şiddetle de sorunu yok ve belli ki para kazanma iştiyaki ile yaptığı/yapacağı operasyonlardan dolayı malpraktis diyor, başka bir şey demiyor. Zaten hekimlerin bu hale düşmesi, böyle bencilce düşünce ve eylemlerin sonucudur. Diğer taraftan sürekli hasta ve yakınları ile gerek acil ve gerekse poliklinikte sürekli yüz göz olmak durumunda kalan meslektaşlarım ise haklı olarak şiddeti önceliyor, keza can güvenliği yoksa maaş yüksek olsa ne yazar. Ve fakat yaşamın devamı için de yeterli ücret gerekiyor. Bu bağlamda herkesin pozisyonuna göre önceliği değişse de, bu taleplerin(şiddet,ücret, malpraktis) her biri bir bütünün parçalarıdır ve biz hekimler, bu bilinci daima diri tutmalıyız. Yok eğer olaya bireysel olarak yaklaşırsak, gemisini kurtaran kaptan mantığı ile bakarsak, gelecek daha da kötü olacaktır. Şu bencilliği bırakıp, birimizin sorunu hepimizin sorunudur anlayışını hakim kılmalıyız . Vesselam
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir