Medimagazin logo

Ağrı kesici iğne sonrası engelli kaldı: Kaymakamlık soruşturmaya izin vermedi

Zonguldak'ta belindeki rahatsızlık nedeni ile gittiği hastanede ağrı kesici iğne olduktan sonra sol bacağında yaşadığı his kaybı sonrası 'siyatik sinir yaralanması' teşhisi konulan ve yüzde 44 engelli kalan İsmail İnam'ın (41) şikayeti üzerine savcının soruşturma izni, kaymakamlıkça, yaralanmanın 'tıbbi komplikasyon' olarak değerlendirilebileceği gerekçesiyle reddedildi
Kaynak: DHA
Ağrı kesici iğne sonrası engelli kaldı: Kaymakamlık soruşturmaya izin vermedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İlçede yaşayan İsmail İnam'a, 16 Ağustos 2020'de bel ağrısı şikayetiyle başvurduğu Gökçebey Devlet Hastanesinde görevli doktorun önerisiyle hemşire tarafından kalçasından iğne yapıldı. Ağrı kesici iğneyi olan İnam'ın sol ayağında his kaybı oluştu. Görevli hemşirenin his kaybının zamanla geçeceğini söylediği İnam, evine döndü. Ancak şiddetli ağrı çeken İnam’a, bir gün sonra gittiği aynı hastanede ağrılarının belinden kaynaklandığı ve zamanla geçeceği söylendi.

Ağrıları dinmeyen İnam’a, bir süre sonra başvurduğu Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde 'siyatik sinir yaralanması' teşhisi konuldu. Hastaneye yatırılan İsmail İnam, 30 gün fizik tedavi gördü. İnam'ın sol ayağında şişlik ve yürümesinde aksaklık oluştu.  

Sürekli ilaç kullanmak zorunda kalan İsmail İnam'a Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde yüzde 44 engelli raporu verildi. İsmail İnam, avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na acil serviste görevli doktor ve hemşireler hakkında suç duyurusunda bulundu. Hastane kayıtları ve bilirkişi raporları da savcılığa delil olarak sunuldu.

İnam'ın başvurusu üzerine savcılık, Gökçebey Kaymakamlığına yazı yazarak bir doktor ve 3 hemşire hakkında soruşturma izni istedi. Kaymakamlık ise ön inceleme raporu, bilirkişi raporu ve ifade tutanakları ile elde edilen bilgiler sonucu enjeksiyona bağlı gelişen siyatik sinir yaralanmasının tıbbi komplikasyon olarak değerlendirilebileceği gerekçesiyle sorumlular hakkında soruşturma izni vermedi. İnam, avukatı

Soner Çıvak aracılığıyla Ankara Bölge İdare Mahkemesine başvurarak karara itiraz etti.   

'MAHKEME KARAR VERSİN' 

İnşaat firmasının engelli kadrosunda temizlik personeli olarak çalışan İsmail İnam, soruşturma izni verilmemesine üzüldüğünü söyledi. Sorumluların suçlu olup olmadığına dair mahkemenin karar vermesi gerektiğini ifade eden İnam, şöyle konuştu:

"Şu an yüzde 44 engelli raporum var. Ben şikayetçi oldum. Kaymakamlık tarafından ise sorumlu kişilere soruşturma açılmasına izin verilmemiş. Kim haklı, kim haksız soruşturma açılarak mahkemenin karar vermesini istiyorum. Kim haklı, kim suçsuz orada ortaya çıksın. Ben ilk defa böyle bir şey görüyorum ve duyuyorum.

Benim bu iğne nedeniyle hayatım karardı. Ömür boyu engelli kaldım. Bir saat çalışırsam, 3 saat dinleniyorum. Ben soruşturma açılmasını istiyorum. Mahkeme kararı versin. Varsa suçları soruşturmada çıksın. Ben bunu istiyorum sayın yetkililerden. Benim hayatım kararmış şekilde. Çalışamaz durumdayım. Ağrılarım, sancılarım çok." 
 

bel agrisi
gokcebey devlet hastanesi
agri kesici igne
his kaybi
hemsire
sorusturma
Yorum (2)
Mahirq
İntramusküler Enjeksiyona bağlı komplikasyonlar suç değildir. Her tıbbi işlemin riski vardır. Halkımız her şeyi risksiz zannediyor. Oluşan durum komplikasyondur. O bölgede apse de gelişebilirdi, bu da komplikasyondur. Komplikasyon suç değildir, komplikasyon öngörülemeyen oluşabilecek risk demektir. Tüm tıbbi kitaplarda yazar bu durum. Malpraktis suçtur, malpraktis kasıtlı olarak zarar vermek demektir. Komplikasyon da kasıt yoktur. Kaymakamlığın vermiş olduğu karar doğrudur
1
Cevapla
PROF.DR.ATİLLA ARINCI
Burada soruşturma izni verilir ve savcılık soruşturma açarsa en önemli konu, bu komplikasyon konusunda hastadan aydınlatılmış onam alınıp alınmadığı olacaktır. Gerek yargıtay içtihatları gerekse de AYM kararları bu tip durumlarda onam alınmasının gerekli olduğunu vurgulamaktadırlar. Onam yoksa taksirle yaralamadan asliye ceza mahkemesinde dava açılabilir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir