ADANA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Adana'daki tüm hastanelerin depreme, doğal afet ve acil durumlara karşı plan, programları ile ekip ve donanım durumlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Güvel, İl Özel İdaresi'nin, deprem ve diğer doğal afetlerden korunmak veya bunların zararlarını azaltmak amacıyla ilin özelliklerini de dikkate alarak gerekli afet ve acil durum plânlarını yapmakla, ekip ve donanımı hazırlamakla yükümlü olduğunu hatırlattı.
Deprem dayanıklılık analizi yapılan üniversite hastaneleri dahil devlete ait hastane binalarından risk taşıdığı saptanan devlet ve özel hastanelere ait bina sayısına kadar geniş yelpazeye yayılan soru önergesi hazırlayan Güvel, şu konulara açıklık getirilmesini istedi:
"Adana ilimizde üniversite hastaneleri dâhil devlete ait hastane binalarının kaçında deprem dayanıklılık analizleri yapılmıştır? Deprem dayanıklılık analizi yapılan üniversite hastaneleri dâhil devlete ait hastane binalarının tüm hastane binalarına oranı ne kadardır? Yapılan analizler sonucunda elde edilen veriler nedir? Risk taşıdığı saptanan devlet hastanelerine ait bina sayısı kaçtır?
Adana ilimizde kaç özel hastane binasında deprem dayanıklılık analizleri yapılmıştır? Deprem dayanıklılık analizi yapılan özel hastane binalarının tüm hastane binalarına oranı ne kadardır? Yapılan analizler sonucunda elde edilen veriler nedir? Risk taşıdığı saptanan özel hastanelere ait bina sayısı kaçtır?
Adana ilimizde deprem güçlendirme çalışmaları yapılan hastane binası sayısı kaçtır? Deprem güçlendirme çalışmaları için harcanan miktar ne kadardır? Risk taşıdığı için yıkılmasına karar verilen hastane binası mevcut mudur?
Sağlık Bakanlığınca deprem güçlendirme çalışmaları için İl Özel İdaresi emrine verilen ödenek miktarı ne kadardır?
Önleme, zarar azaltma ve hazırlık anlamında İl Özel İdaresince hangi çalışmalar yapılmaktadır?"