Medimagazin logo

ABD'li hemşirelerin dörtte birinden fazlası mesleği bırakmayı düşünüyor

2022 yılında yapılan bir anket, ABD'deki 4,5 milyon kayıtlı hemşirenin dörtte birinden fazlasının 2027 yılına kadar mesleği bırakmayı planladığını ve tahminen 100 binin de pandemi kaynaklı tükenmişlik nedeniyle mesleği bıraktığını ortaya koyuyor. Önümüzdeki dört yıl içinde 800 bin kayıtlı hemşireyi daha kaybetme tehdidi, ulusal sağlık sistemi için önemli bir risk oluşturuyor ve acil ve etkili çözümler gerektiriyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
ABD'li hemşirelerin dörtte birinden fazlası mesleği bırakmayı düşünüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - ABD Ulusal Eyalet Hemşirelik Kurulları Konseyi (NCSBN) endişe verici bir eğilimi ortaya çıkardı: Hemşirelerin %25'inden fazlası önümüzdeki beş yıl içinde mesleği bırakmayı planlıyor. 

Bir alt analiz, muhtemelen COVID-19 pandemisinin şiddetlendirdiği tükenmişlik nedeniyle yaklaşık 100 bin kayıtlı hemşirenin halihazırda mesleği bıraktığını tahmin ediyor.

Yetersiz personelden kaynaklanan tükenmişlik

JAMA'daki habere göre; endişe verici rakamlara rağmen, bazı uzmanlar asıl sorunun hemşire eksikliği değil, personel yetersizliğinden kaynaklanan tükenmişlik olduğunu savunuyor. Dr. Mark Linzer tarafından kaleme alınan bir araştırmaya göre, sağlık sektörü yıllardır tükenmişlikle boğuşuyor ve doktorların yaklaşık %47'sine kıyasla hemşireler %56 ile en yüksek tükenmişlik oranlarını bildiriyor.

 Aşırı iş yükünün etkisi

Özellikle pandemi sırasında aşırı iş yükü, tükenmişliğe önemli bir katkıda bulunan unsur olarak tanımlanıyor. Hemşireler, yönetilemez iş yüklerine, zaman baskısına ve kaotik çalışma ortamlarına maruz kalıyor ve tüm bunlar sorunu yoğunlaştırıyor.

Sağlık kurumlarını da etkiliyor

Hemşire tükenmişliği sadece kişisel bir sorun değil, aynı zamanda hasta bakımını ve sağlık kurumlarını da etkiliyor. Tükenmişlikle ilişkili yüksek iş gücü devri, hastanelere yılda 6,6 milyon ila 10,5 milyon dolara mal oluyor ve hemşireleri elde tutmaya odaklanma ihtiyacını gösteriyor.

Alternatif hemşireliklere geçiş

Birçok hemşire mevcut pozisyonlarından memnuniyetsizliklerini dile getirirken, pratisyen hemşirelik, seyahat hemşireliği ve sanal bakım gibi alternatif rollere doğru kayış da açıkça görülüyor. Bu roller daha fazla klinik özerklik, daha iyi ücret ve daha esnek programlar sunarak hemşirelik uygulamaları için alternatif yollar sağlıyor.

Genellikle yetersiz personele sahip olan ve hastanelere kıyasla daha düşük kalitede bakım sağlayan huzurevleri, önerilen asgari hemşire personel standartları ile değişikliğe uğrayabilir. Ancak, bu öneriler karışık eleştirilerle ve kaliteli bakım sağlamadaki yeterliliklerine ilişkin endişelerle karşılanıyor.

Personel eksikliğinin mali ve kalite üzerindeki etkileri

Hemşire sayısının yetersiz olması, hasta sonuçlarını etkileyen ve sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonları ve ölüm oranını artıran düşük bakım kalitesiyle bağlantılı. Ayrıca, hastanelerde daha fazla hemşire olduğunda, hastane içi kalp durmaları ve inme geri kabulleri ile ilgili ırksal eşitsizlikler azalmakta.

Krizin ele alınması, tükenmişliği azaltma programlarının uygulanması, asgari personel gereksinimlerinin belirlenmesi ve hemşireler için hedeflenen kaynakların ve desteğin sağlanması da dahil olmak üzere çok yönlü bir yaklaşımı içeriyor.

Federal hükümetin kredi affı ve hemşirelik işgücünü eğitmek ve büyütmek için fon sağlama gibi girişimleri doğru yönde atılmış adımlardır ancak mevcut sorunları etkili bir şekilde ele almak için daha fazla iyileştirme yapılması gerekebilir.

Acil bir çözüm gerekiyor

Yüksek tükenmişlik ve işten ayrılma oranlarının altını çizdiği hemşirelik mesleğinde yaklaşan kriz, ABD'de sağlık hizmetlerinin geleceğini korumak için acil, hedefe yönelik ve etkili çözümler gerektiriyor.

Çeşitli stratejiler ve girişimler araştırılıyor ve uygulanıyor olsa da, hemşirelik işgücünün karşılaştığı sorunların karmaşıklığını aşmak için kapsamlı ve incelikli bir yaklaşım çok önemli.

hemsire
abd
tukenmislik
pandemi
saglik calisani
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir