Sistem sayesinde 60 milyon kişi, bakanlığa bağlı 2'nci ve 3'üncü basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezlerine yönlendiriliyor. İstedikleri hastane ve hekimden randevu alabiliyorlar. 24 saat çalışan ve bin 400 kişinin görev yaptığı çağrı merkezini en çok Bursalılar en az Şırnak ve Ardahanlılar kullanıyor.
Erzurum Çağrı Merkezi takım lideri Gökhan Bulut, yıl içerisinde İstanbul'un da sisteme dahil edileceğini söyledi. Bulut, çağrı hizmetleri ve çalışanları hakkında şu bilgileri verdi: "Kurumumuzda ciddi manada çevre illerden gelip çalışan personel sayımız var. Bin 400 kişi ile MHRS üzerinden 2. ve 3. basamak hastanelere randevu hizmetiyle hastalar sıra beklemeden istedikleri hastane ve hekime gitmekteler. Ülkemizde en fazla randevuyu Bursa'ya vermekteyiz. İşleyiş olarak vatandaşlarımız 182'yi arayıp TC kimlik numarasını söyleyip istediği tarihte istediği hekim ve hastaneden randevu almakta."
Osmaniye'den Erzurum'a üniversite eğitimi için gelen Coşkun Okyar, Atatürk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı birinci sınıf öğrencisi. İkinci öğretimde okuyan Okyar, bir yıl önce mülakatla girdiği çağrı merkezinde gündüzleri çalışıp geceleri eğitimine devam ediyor. Okyar, kazandığı parayla okul harçlığını çıkarttığını ve Osmaniye'deki ailesinin bütçesine katkıda bulunduğunu dile getiriyor.
Kahramanmaraşlı Şeyma Yıldız ise Atatürk Üniversitesi Çevre Mühendisliği'nin 3. sınıfında okuyor. MHRS'de çalışmaktan ve sağlık hizmeti sunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Yıldız da kazancının bir kısmını ailesine gönderdiğini söylüyor. Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Erzurum MHRS Çağrı Merkezi'nden günde 120 bin kişinin yararlandığını dile getirdi. Doç. Dr. Vançelik, Sağlık Bakanlığı'na ait hastanelerde günlük 600 bin polikliniğin yapıldığını ve bunların 120 bininin MHRS üzerinden alınan randevu ile gerçekleştiğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı'nın tanıtıcı uygulamaları ile bu sayının yıl sonunda 300 bine ulaşmasının hedeflendiğine işaret eden Doç. Dr. Vançelik, "Bugün Sağlık Bakanlığı hastanelerinde ortalama aciller haricinde 600 bin poliklinik sayısı ile karşı karşıyayız ve MHRS ile yaklaşık günlük olarak 120 bin insan bu hizmetlerden yararlanmakta. Bakanlığımızın önümüzdeki aylarda yapacağı tanıtıcı uygulamalarla yıl sonunda yaklaşık 300 bin vatandaşın MHRS ile poliklinik hizmeti alması bekleniyor." diye konuştu.