2014’ten itibaren uygulanacak “Gen Tedavisi Projesi” ile Faz-1 Merkezinde tedavi olup hayata yeniden “Merhaba” diyebilecekler. Dünyada sadece Amerika, İngiltere, Fransa ve Hindistan’da uygulanabilen gen tedavisi Türkiye’de sadece Ege Üniversitesi’nde yürütülebilecek. Amerika’dan getirtilen faktör konsantreleri ile ülkeden yıllık 250 milyon liranın çıkmasına neden olan ilaç da 5 yıla kadar Ege Üniversitesi’nde üretilebilecek.
İkinci ruhsat verildi
Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, birikimi harekete geçiren ilkler üniversitesi olduklarını belirterek bilimsel araştırma ve çalışmalarla insanların umudu olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, “Türkiye’de şimdiye kadar bu konuda 2 ruhsat verildi. Birincisi EÜ’de ilaç araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürüten ARGEFAR, ikincisi de yeni ruhsatlandırılan tek hastane kliniği E.Ü. Çocuk Hastanesi Hematoloji Kliniği. İkisi de Ege Üniversitesi bünyesinde” diye konuştu.
Yeni ilaçlar yolda
Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Hematoloji- Onkoloji Bilim Dalı Hematoloji Ünitesi’nden Çalışma Grubu Yöneticisi Prof. Dr. Kaan Kavaklı, Tıp Fakültesi’nin temel görevinin öncelikle araştırma ve eğitim, sonra da hasta bakımı ve tedavisi olduğunu; topluma daha iyi hizmet edebilmesi için yeni ilaçların keşfi, yeni tedavi yolları ve yeni tıbbi cihazlar üzerinde çalışılmalı.