Medimagazin logo

49. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası

49. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
49.
dönem
devlet
hizmet
yükümlülüğü
kurası
Yorum (7)
dr
49 dönemdir gönderiyorsunuz, hala aynı yerler boş.
0
Cevapla
mecburi hizmet mağdurları
Mecburi hizmette torpilin ispatıdır. Sadece bir il üzerinden örnek verecem örnekler çoğaltılabilir tabiî ki.49.dönem mecburi hizmet atamasında Mersin Devlet Hastanesine FTR ve Kardiyoloji branşlarında birer kadro açılmış. Tarsus Devlet Hastanesinde ise kardiyoloji branşında kadro açılmış. Bilmeyenler için söyleyelim Tarsus Mersin’in ilçesidir ama birçok ilden büyüktür. Şimdi sormak lazım Mersin ve Tarsus'a FTR ve Kardiyoloji uzmanı lazımdı da neden Ocak ayı kurum içi atmada bunları talep etmediniz. Birçok branşta açılan kadrolar neden bu branşlar için açılmamış. Yanıtı belli bu kadrolar torpilli şahıslara ayrılmış. Her iki hastanede kurum içi atamalarda yüksek puanlarla tercih edilen yerlerdir. Örn 2012 Haziran dönemi kurum içi atamada Kardiyoloji branşında 15 kadro açılmış 25.332 hizmet puanıyla İzmir tercih edilmiş 2.sırada ise 24.449 hizmet puanıyla Mersin Devlet Hastanesi tercih edilmiştir. Yani birilerinin 25-30bin hizmet puanıyla tercih ettiği yere sen 4-5bin hizmet puanı olan torpilliyi mecburi hizmete atıyorsun. Bu kadar haksızlık olmaz mecburi hizmetini Hak karide Şırnak’ta yapan adam 15-20bin hizmet puanıyla Mersine gelemicek ama torpilli vatandaş 5bin hizmet puanıyla gidecek hem de mecburi hizmete. Geçtiğimiz yıl eş durumu mazereti ile Tarsus’ta görev yapan kardiyolog arkadaş mecburi hizmetinin bitmesine 2-3aay kala mazereti sona erdi diye Şırnak’a yollandı.Şimdi Tarsus'a mecburi hizmete Kardiyolog atanıyor böyle haksızlık ve saçmalık olmaz.Artık buna bir dur densin herkes mecburi hizmetini 6.bölgede yapsın ki böylece mecburi hizmet süresi 200-250 güne düşer sonrasında da hakkıyla kurum içi atamada istediği yere gitsin.
0
Cevapla
dr
aynı kurada aynı branş için sakarya ve hakkari yer almaktadır.sakarya ya hiç mi gitmek isteyen olmuyor da mecburi hizmet kurasında açıyorsunuz?inanılmaz haksızlıkların olduğu bir kura.aşağıda yorum yazan meslektaşımın görüşlerine aynen katılıyorum.mecburi hizmet falan değil, tamamen torpile dayalı atama sistemi.yazık.
0
Cevapla
hekim
ben mecburi hizmetimi ağrıda tamamladım, aynı kuraya katılan meslektaşım ise manisada tamamladı.şimdi benim arkadaşımın başlangıç noktası olan manisaya gidebilmem için 10 yıl daha ağrıda çalışmam gerekiyor.bu nasıl adalet?bu işe bir dur denmeli artık.
0
Cevapla
mecburi hizmet mağdurları
Mecburi hizmet mağduru arkadaşlar artık bir şeyler yapalım bu sisteme bir dur demek lazım bizim canımız yandı başka meslektaşlarımız yanmasın. Bugün ki sistem şu şekilde işlemektedir torpiliniz varsa mecburi hizmet atamasında size özel yer açılır(daha doğrusu nerde yaşamak istiyorsanız orası açılır siz sonrasında kurum içi atama vb zorluklarla uğraşmazsınız malum onun için hizmet puanına ihtiyaç var)siz gider ki genelde gitmezsiniz yaşadığınız ilde mecburi hizmetinize başlarsınız. Torpili olamayan gariban ise rastgele savrulur 6.bölgeye. Hadi torpilsizliğinize boyun eğdiniz gittiniz 6.bölgeye mecburi hizmetinizi de tamamladınız çileniz bittimi maalesef bitmedi. Kurum içi atamada istediğiniz bir yerin açılmasını bekleyeceksiniz malum mecburi hizmet vs atamalarla o kadrolar dolmadıysa ve kurum içi atamada kadro açılırsa bu kez hizmet puanı derdi var pratisyen hekimlik geçmişiniz yoksa işiniz zor Ağrı'da mecburi hizmetini yapan hekim arkadaşımın yazdığı gibi arkadaşınızın mecburi hizmete gittiği yere Manisa, Antalya, Mersin, Balıkesir, Adana, Sakarya vb. gidebilmek için sizin Ağrı’da, Hakkâri’de, Şırnak’ta daha bir 10 yıl daha çalışmanız gerekecek. Bunun neresi adalet. Bir kaç ay önce kurum içi atamada 30bin hizmet puanıyla tercih edilen bir il ve branş bir bakıyorsunuz mecburi hizmete açılmış. Mecburi hizmet kurası kadrolara bakınca torpilli yerler ben buradayım diye sinyal veriyor. Lütfen arkadaşlar bir şeyler yapalım bakanlığa mail vb yollayalım, sbn(sağlıkta buluşma noktası)a ve bimer e yazalım medimagazin vb. yerlerden sesimizi duyuralım kısaca elimizden ne geliyorsa yapalım.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir